Kennisdag Houwers Groep: ‘Leg verbinding met medewerkers’

Houwers Groep jubileum

Het jubilerende inspectiebureau Houwers Groep kijkt terug op een succesvolle kennisdag. Het toonaangevende bedrijf, dat dit jaar het 30-jarig bestaan viert, organiseerde op maandag 25 november in de Food Innovation Academy in Vlaardingen een kennisdag met als thema Boeien en Binden.

Het was een interactief programma met verschillende sprekers die stuk voor stuk vertelden over hoe u de toekomst van uw bedrijf verzekert. Eenduidig advies: leg de verbinding met je medewerkers.

Tijdens het welkomstwoord zette Toos Houwers de geschiedenis van de Houwers Groep uiteen. “Al dertig jaar zetten we de toon als inspecteurs van hygiëne en voedselveiligheid”, zo opende zij haar verhaal. Houwers nam het publiek mee vanaf de eerste visie - “Iedereen heeft recht op veilig voedsel” - tot aan het behalen van de accreditatie en de acceptatie van de NVWA. Daarna volgde een doorkijk naar de toekomst.

Talentengesprek

De eerste presentatie door Judith Delien van IVY Career was zeer verhelderend. Het werd duidelijk dat ondernemers via gaming een beter beeld van hun talenten kunnen krijgen. In plaats van een beoordelingsgesprek te voeren met je medewerkers zou je ook kunnen kiezen voor een talentengesprek.

Houwers Groep-inspecteur Pieter Heuvelmans testte de parate kennis in een snelle quiz over hygiëne, temperatuur en kennisoverdracht. De quiz werd goed gemaakt. Met humor werden de aandachtspunten aan het licht gebracht.

Na een korte pauze vertelde Hans van der A uitgebreid over de ontwikkelingen binnen de NVWA. Eén daarvan is de verdere uitrol in 2020 van de openbaarmaking van de Horeca inspectieresultaten. De rode draad in het verhaal is: publieke en private samenwerking.

Hilco Wagenaar van Royal Steensma sloot de dag af door meer te vertellen over de inspirerende locatie Food Innovation Academy. Een rondleiding door het pand mocht daarbij niet ontbreken.

Als afsluiter werd geproost op 30 jaar Houwers Groep. Onder genot van een hapje en drankje was er ruimte om te netwerken. Met speciale dank aan DJ-duo Bernie & Casimir, die met hun muziek uit de speakers de gehele middag voor een ontspannen sfeer hebben gezorgd.

2020

Wilt u ook een keer de jaarlijkse kennisdag bijwonen? Ook in 2020 wordt er eind november weer een mooi programma samengesteld. Houd voor updates www.houwersgroep.nl in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lees ook
Hoe kunnen sensoren worden geïntegreerd in hygiënische processen?

Hoe kunnen sensoren worden geïntegreerd in hygiënische processen?

Voor niveau- en drukmeetsensoren en niveauschakelaars biedt VEGA een gestandaardiseerd hygiënisch adapterconcept dat voldoet aan EG 1935/2004, FDA, EHEDG en 3-A. Of het nu gaat om een metallische afdichting of om een O-ringafdichting: De sensoren passen op alle standaard hygiënische armaturen en zijn daarmee uitstekend geschikt voor gebruik in de...

Pronomar draagt bij aan hygiëne maatregelen rondom COVID-19

Pronomar draagt bij aan hygiëne maatregelen rondom COVID-19

De voedingsmiddelenindustrie is een van de branches waar hygiëne aan zeer strikte eisen gebonden is. Helemaal sinds de komst van het COVID-19 virus kent dit een nieuw hoogtepunt en worden bedrijven geacht alle richtlijnen en voorschriften voor hygiëne aan te scherpen. Zo merkt Pronomar, leverancier van droogsystemen, een toenemende interesse van voedingsmiddelenbedrijven...

Schone bakkerij vereist maatwerk

Schone bakkerij vereist maatwerk

Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen vond enkele verbeterpunten. Betere samenwerking tussen producent, machinebouwer en schoonmaakbedrijf kan volgens haar de productverspilling als...