Kennisdag Houwers Groep: ‘Leg verbinding met medewerkers’

Houwers Groep jubileum

Het jubilerende inspectiebureau Houwers Groep kijkt terug op een succesvolle kennisdag. Het toonaangevende bedrijf, dat dit jaar het 30-jarig bestaan viert, organiseerde op maandag 25 november in de Food Innovation Academy in Vlaardingen een kennisdag met als thema Boeien en Binden.

Het was een interactief programma met verschillende sprekers die stuk voor stuk vertelden over hoe u de toekomst van uw bedrijf verzekert. Eenduidig advies: leg de verbinding met je medewerkers.

Tijdens het welkomstwoord zette Toos Houwers de geschiedenis van de Houwers Groep uiteen. “Al dertig jaar zetten we de toon als inspecteurs van hygiëne en voedselveiligheid”, zo opende zij haar verhaal. Houwers nam het publiek mee vanaf de eerste visie - “Iedereen heeft recht op veilig voedsel” - tot aan het behalen van de accreditatie en de acceptatie van de NVWA. Daarna volgde een doorkijk naar de toekomst.

Talentengesprek

De eerste presentatie door Judith Delien van IVY Career was zeer verhelderend. Het werd duidelijk dat ondernemers via gaming een beter beeld van hun talenten kunnen krijgen. In plaats van een beoordelingsgesprek te voeren met je medewerkers zou je ook kunnen kiezen voor een talentengesprek.

Houwers Groep-inspecteur Pieter Heuvelmans testte de parate kennis in een snelle quiz over hygiëne, temperatuur en kennisoverdracht. De quiz werd goed gemaakt. Met humor werden de aandachtspunten aan het licht gebracht.

Na een korte pauze vertelde Hans van der A uitgebreid over de ontwikkelingen binnen de NVWA. Eén daarvan is de verdere uitrol in 2020 van de openbaarmaking van de Horeca inspectieresultaten. De rode draad in het verhaal is: publieke en private samenwerking.

Hilco Wagenaar van Royal Steensma sloot de dag af door meer te vertellen over de inspirerende locatie Food Innovation Academy. Een rondleiding door het pand mocht daarbij niet ontbreken.

Als afsluiter werd geproost op 30 jaar Houwers Groep. Onder genot van een hapje en drankje was er ruimte om te netwerken. Met speciale dank aan DJ-duo Bernie & Casimir, die met hun muziek uit de speakers de gehele middag voor een ontspannen sfeer hebben gezorgd.

2020

Wilt u ook een keer de jaarlijkse kennisdag bijwonen? Ook in 2020 wordt er eind november weer een mooi programma samengesteld. Houd voor updates www.houwersgroep.nl in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lees ook
De risico's van oppervlaktebesmetting

De risico's van oppervlaktebesmetting

Sommige voedselveiligheidsrisico’s zijn hardnekkig. Zo hardnekkig, dat acceptatie op de loer ligt. Maar zijn deze risico’s echt onafwendbaar? Wageningen Food & Biobased Research bracht de afgelopen vier jaar in kaart hoe oppervlakte-besmettingen in de levensmiddelenindustrie ontstaan en wat er tegen te doen is. “Volgens schattingen...

Lees hier de Hygiënespecial 2020 als digitaal magazine

Lees hier de Hygiënespecial 2020 als digitaal magazine

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. Daarin lees je over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen. Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent...

Hygiënisch  in-huis-wassen

Hygiënisch in-huis-wassen

Schoon textiel is van groot belang voor de algemene hygiëne in de foodsector. Daarom moet de was aan veel verschillende hygiëneregels voldoen. Waar moet je op letten bij hygiënisch wassen?