Kennisdag Houwers Groep: ‘Leg verbinding met medewerkers’

Houwers Groep jubileum

Het jubilerende inspectiebureau Houwers Groep kijkt terug op een succesvolle kennisdag. Het toonaangevende bedrijf, dat dit jaar het 30-jarig bestaan viert, organiseerde op maandag 25 november in de Food Innovation Academy in Vlaardingen een kennisdag met als thema Boeien en Binden.

Het was een interactief programma met verschillende sprekers die stuk voor stuk vertelden over hoe u de toekomst van uw bedrijf verzekert. Eenduidig advies: leg de verbinding met je medewerkers.

Tijdens het welkomstwoord zette Toos Houwers de geschiedenis van de Houwers Groep uiteen. “Al dertig jaar zetten we de toon als inspecteurs van hygiëne en voedselveiligheid”, zo opende zij haar verhaal. Houwers nam het publiek mee vanaf de eerste visie - “Iedereen heeft recht op veilig voedsel” - tot aan het behalen van de accreditatie en de acceptatie van de NVWA. Daarna volgde een doorkijk naar de toekomst.

Talentengesprek

De eerste presentatie door Judith Delien van IVY Career was zeer verhelderend. Het werd duidelijk dat ondernemers via gaming een beter beeld van hun talenten kunnen krijgen. In plaats van een beoordelingsgesprek te voeren met je medewerkers zou je ook kunnen kiezen voor een talentengesprek.

Houwers Groep-inspecteur Pieter Heuvelmans testte de parate kennis in een snelle quiz over hygiëne, temperatuur en kennisoverdracht. De quiz werd goed gemaakt. Met humor werden de aandachtspunten aan het licht gebracht.

Na een korte pauze vertelde Hans van der A uitgebreid over de ontwikkelingen binnen de NVWA. Eén daarvan is de verdere uitrol in 2020 van de openbaarmaking van de Horeca inspectieresultaten. De rode draad in het verhaal is: publieke en private samenwerking.

Hilco Wagenaar van Royal Steensma sloot de dag af door meer te vertellen over de inspirerende locatie Food Innovation Academy. Een rondleiding door het pand mocht daarbij niet ontbreken.

Als afsluiter werd geproost op 30 jaar Houwers Groep. Onder genot van een hapje en drankje was er ruimte om te netwerken. Met speciale dank aan DJ-duo Bernie & Casimir, die met hun muziek uit de speakers de gehele middag voor een ontspannen sfeer hebben gezorgd.

2020

Wilt u ook een keer de jaarlijkse kennisdag bijwonen? Ook in 2020 wordt er eind november weer een mooi programma samengesteld. Houd voor updates www.houwersgroep.nl in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Hygiënisch ontwerp

Hygiënisch ontwerp

Als je in de vorige eeuw over dit onderwerp begon, kreeg je vaak de vraag van welke zeurplaneet je kwam. Een machine moest zo goedkoop mogelijk gemaakt worden, het liefst in rvs en doen waarvoor hij bestemd was. Maar in de voedingsmiddelenindustrie, waar met eiwitten van dierlijke oorsprong gewerkt wordt of voor een kwetsbare doelgroep geproduceerd...

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

De etiketeisen voor koelvers pluimveevlees gaan veranderen. Vanaf 1 januari 2023 zijn verkopers verplicht om een kader met icoontjes en begeleidende tekst op het etiket te plaatsen om consumenten te wijzen op het belang van hygiëne bij het bewaren en bereiden van pluimveevlees.

Houwers Groep en CleanIT Solutions samen verder

Houwers Groep en CleanIT Solutions samen verder

Houwers Groep en CleanIT Solutions BV gaan samenwerken. Met ingang van juni 2022 richten de twee bedrijven de CleanIT Group op om elkaar op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en digitale mogelijkheden te versterken. Beide dochterbedrijven blijven bestaan onder de eigen naam.