KIDV en KVK starten innovatief verpakken-uitdaging

verpakking

Beeld: Agenlaku Indonesia via Unsplash

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Kamer van Koophandel (KVK) starten de Business Challenge Innovatief Verpakken. Bedrijven dienen een verpakkingschallenge in, waarna ze in contact komen met partijen die oplossingen bieden.

De uitdagingen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met duurzaamheid en het design van verpakkingen, ontwikkelingen van nieuwe verpakkingsmaterialen of de verwerking en recycling van verpakkingsafval, aldus KIDV-directeur Chris Bruijens in het nieuwsbericht op KIDV.nl. Door in contact te komen met andere innovatieve verpakkingsbedrijven, start-ups, scale-ups, zelfstandige ondernemers en MKB-ondernemingen, kun je denk- en doekracht bundelen en innovaties in een hogere versnelling zetten. Dat is dan ook het doel van KIDV en KVK met deze challenge. 

Bedrijven kunnen tot 1 mei hun challenge indienen. Vervolgens maakt de KVK op 7 juni de inzendingen openbaar op het innovatieplatform. Partijen kunnen daarna op de ingestuurde uitdagingen reageren en met de deelnemers in contact komen. Op 12 juli selecteren KIDV en KVK de beste oplossingen en op 23 juli organiseren de partijen een ontmoeting tussen de deelnemers en de geselecteerde partijen.

Meer informatie en opgeven: klik hier.

Lees ook
Internationale samenwerking helpt invoering Nutri-Score

Internationale samenwerking helpt invoering Nutri-Score

Een samenwerking tussen autoriteiten van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Zwitserland moet de uitrol van voedingslabel Nutri-Score in goede banen leiden. Er zijn een Stuurgroep en Wetenschappelijk comité opgericht.

Empack 2021 verschuift naar september 2021

Empack 2021 verschuift naar september 2021

Verpakkingsbeurs Empack is verplaatst naar 8 en 9 september 2021. De vakbeurs stond gepland gepland voor 31 maart en 1 april 2021, maar organisator Easyfairs heeft vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus besloten om de beurs te verschuiven.

Food goed vertegenwoordigd in de KVK Innovatie Top 100

Food goed vertegenwoordigd in de KVK Innovatie Top 100

De top 10 van de KVK Innovatie Top 100 is voor eenderde gevuld met food-gerelateerde bedrijven. Tea by Me staat op plek 2 en de zesde plaats is voor aQuista. Op nummer 8 is ElkeMelk geëindigd.