KIDV keurt brancheverduurzamingsplan verpakken van Spirits NL goed

26 april 2017

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft het brancheverduurzamingsplan verpakken van Spirits NL goedgekeurd. Spirits NL is de branchevereniging voor producenten en importeurs van gedistilleerde dranken.

Verpakkingsmateriaal

Het accent ligt vooral op het terugdringen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Het verpakkingsmateriaal in de sterkedrankensector bestaat voor 89 procent uit glas. Spirits NL streeft ernaar dat het gemiddelde gewicht van alle drankflessen in de branche in 2018 met minimaal 2 procent is verminderd. Dit levert bij gelijkblijvende afzet een besparing van ruim 1,1 miljoen kilo glas op. Daarnaast zet de sector in op het gebruik van lichtere dozen en compactere kartonsoorten.

Verduurzamingsplan

In totaal hebben nu dertien branches een verduurzamingsplan opgesteld, dat is getoetst en vastgesteld door het KIDV. Hiermee valt 88 procent van het verpakkingsgewicht dat op de Nederlandse markt wordt gebracht, onder een brancheverduurzamingsplan.

KIDV

In de plannen staan concrete en realistische hoogst haalbare doelen om product-verpakkingscombinaties te verduurzamen, gebaseerd op de prestaties van de koplopers uit de branche. Het KIDV laat de doelen toetsen door een commissie van wetenschappers. Het KIDV-bestuur heeft het verduurzamingsplan van SpiritsNL op 16 maart vastgesteld. Op 12 april is het plan aangeboden aan de raamovereenkomstpartijen, te weten de rijksoverheid, het verpakkende bedrijfsleven en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?