KIDV publiceert recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

27 oktober 2020

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) publiceert de recyclecheck voor papier en karton verpakkingen. Het is een hulpmiddel voor professionals in de industrie om duurzame keuzes te maken bij het ontwerpen van een nieuw product of verpakking.

De recyclecheck is nuttig voor verpakkingsontwerpers, maar ook voor marketeers en inkopers. De Recyclecheck Papier en Karton Verpakkingen bestaat uit een beslisboom en een lijst met aandachtspunten. Met de beslisboom wordt nagegaan of een verpakking na gebruik wordt ingezameld en ter recycling wordt aangeboden. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de recycling. De vragen kunnen steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag én aandachtspunten achtergrondinformatie. Aan de hand van de aandachtspunten en achtergrondinformatie kunt u de recyclebaarheid van de verpakking verbeteren.

Het KIDV heeft ook recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingen en flexibele kunststof verpakkingen. Verder werkt het KIDV momenteel aan recyclechecks voor glas en metaal.

Bron: KIDV

Altijd op de hoogte blijven?