Kipster wil uitbreiden naar de VS

Kippen

Kipster wil CO2-neutrale kippenstallen gaan bouwen in de Verenigde Staten. Het bedrijf uit Venlo is hierover in gesprek met verschillende partijen. Op dit moment is een vertegenwoordiger van Kipster samen met minister Kaag in het Midden-Westen van de Verenigde Staten.

Het Limburgse bedrijf wil zijn innovatieve stallen gaan uitbreiden. Anderhalf jaar geleden begon Kipster met een stal in Oirlo die op dit moment 24.000 kippen huisvest. Kipster maakt zich sterk voor dierenwelzijn: zo heeft het bedrijf een bosrijke omgeving nagebootst in de stallen en is er veel uitloop rond de boerderij. In een stal van het formaat als in Oirlo worden normaal gesproken 100.000 kippen gehouden volgens de ‘legbatterij’-strategie.

CO2-neutraal

De kippen van Kipster krijgen kippenvoer dat voor 97% uit restjes bestaat, en 3% uit vitamines en mineralen. Hiermee reduceert het bedrijf de CO2 footprint van het voer met 50% in vergelijking met standaard kippenvoer. Voor het verpakken van de eieren gebruikt Kipster een verpakking gemaakt van aardappelzetmeel, cellulosevezels en water. Dit vermindert de CO2 footprint met 90% ten opzichte van een standaard eierdoosje. Daarnaast past het bedrijf speciale technieken toe om zijn fijnstofuitstoot te beperken.

Uitbreiding

Kipster wil zijn concept uitbreiden in binnen- en buitenland. Kipster opent naar verwachting dit najaar al zijn tweede stal in Nederland, in Beuningen (Gelderland). In Nederland heeft Kipster een afnamegarantie voor de komende vijf jaar, omdat supermarkt Lidl zijn eieren inkoopt. Directeur Ruud Zanders vertelde het Financieele Dagblad dat er in het beste geval in 2020 Kipster-eieren verkrijgbaar zijn in Amerika, maar dat 2021 realistischer is.

 

 

 

Lees ook
Kipster breidt uit naar Verenigde Staten

Kipster breidt uit naar Verenigde Staten

Kipster breidt uit naar de Verenigde Staten. Vandaag, 11 oktober 2021, start de bouw van vier boerderijen in de Indiana. De Kipster eieren en vlees liggen voor Kerst 2022 in de schappen van de Amerikaanse supermarktketen Kroger.

Diviande winnaar Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley

Diviande winnaar Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley

Diviande won woensdag 29 september de Publieksprijs van Regio FoodValley voor de ‘hybride’ roerbakreepjes. Voor deze reepjes gebruikt de vleesproducent het restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen.

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Kipster brengt circulair voer voor hobbykippen op de markt. Nijsen Company maakt het uit de resstromen uit de voedselindustrie, zoals gebroken crackers, haverdoppen en overschotten uit bakkerijen. "Wat de consument niet bereikt en waar niets mis mee is, zit in dit voer", aldus Kipster.