KitKat start pilot voor recyclebare papieren verpakkingen

Papieren verpakking kitkat

Nestlé start met het merk KitKat een pilot voor recyclebare papieren verpakkingen in Australië. Het bedrijf gaat de in papier verpakte chocoladerepen produceren in samenwerking met de Australische retailer Coles.

Verpakkingsexperts van Nestlé’s Confectionery Research and Development Centre in het Verenigd Koninkrijk hebben de papieren verpakking ontwikkeld en getest. Louise Barrett, hoofd van het Confectionery Product Technology Center in York:  "We onderzoeken verschillende soorten alternatieve verpakkingsoplossingen voor onze zoetwarenproducten. Voor KitKat was de uitdaging om de juiste papieren verpakkingsoplossing te vinden die de chocolade beschermt. We moesten de perfecte balans behouden tussen de iconische knapperige wafel en zachte chocolade die mensen kennen, terwijl we er tegelijkertijd voor moesten zorgen dat de verpakking recycleerbaar was in de papierstroom."

Op de nieuwe verpakkingen komen QR-codes die consumenten kunnen scannen om hun mening en feedback te geven. Nestlé heeft zich tot doel gesteld om het gebruik van nieuw plastic tegen 2025 met een derde te verminderen, onder meer door meer gerecycled plastic en alternatieven voor plastic verpakkingen te gebruiken. Andere recente innovaties zijn Smarties, dat in 2021 wereldwijd recyclebare papieren verpakkingen introduceerde, en Quality Street, dat in 2022 recyclebare papieren wikkels introduceerde.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
KIDV viert 10-jarig jubileum met Nationaal Verpakkingsdebat

KIDV viert 10-jarig jubileum met Nationaal Verpakkingsdebat

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) bestaat deze maand tien jaar en viert zijn verjaardag op 25 januari met een Nationaal Verpakkingsdebat. Onder andere staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en oud-politicus Diederik Samsom zijn hierbij aanwezig. “Wij merken dat bij het bedrijfsleven grote behoefte...

Inschrijving voor NL Packaging Awards start op 18 januari

Inschrijving voor NL Packaging Awards start op 18 januari

De NL Packaging Awards gaan deze maand weer van start. Deze awards geven de Nederlandse verpakkings- en designwereld een podium. De inschrijving van de editie van 2023 start op 18 januari.

SmartPick wint Proces Innovatie Publieksprijs Solids Antwerpen 2022

SmartPick wint Proces Innovatie Publieksprijs Solids Antwerpen 2022

De Proces Innovatie Publieksprijs van Solids Antwerpen 2022 is dit jaar in de wacht gesleept door Engisol, specialist in proces en verpakkingstechnologie, en Sacchi, een Italiaanse system integrator op het gebied van verwerking van vaste stoffen. Ze gooiden hoge ogen met de gepatenteerde SmartPick, een innovatief robotic systeem dat niet alleen zakken...