Koffiefrisdrank ‘Bakkie Bruis’ wint Dutch Food Week KickStartShow 2022

KickStartShow 2022

Beeld: Dutch Food Week

Afgelopen week zijn de prijzen voor de Dutch Food Week KickStartShow uitgereikt. Op de eerste plaats staat HAS-student Pablo Schultz, die met zijn startup Bakkie Bruis een koffiefrisdrank introduceert.

De Dutch Food Week organiseert de KickStartShow om ondernemerschap onder studenten te stimuleren en om aandacht te geven aan innovatie, vernieuwing en creativiteit. Het business panel van de KickStartShow beoordeelde afgelopen week de inzendingen en reikte drie prijzen uit. Het panel bestond uit Christy van Beek (Bayer Crop Science), Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn), Roel Schutten (AgriFoodCapital), Mike Vermeer (Cosun) en Leo van Schijndel (Bossche Investeringsfonds).

Op de tweede en derde plaats zijn geëindigd: Cato Pierau met Ferver (sauzen op basis van fermentatie) en Sacha Kuipers en Cindy Kwako met Banana Peely Bread (bananenbrood dat op innovatie wijze bananenschillen verwerkt). Bekijk hier de video met de pitches en uitreiking van de Dutch Food Week KickStartShow.

 

Lees ook
Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

De eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool gaat 13 september van start. Het doel van de challenge is zoveel mogelijk hbo-studenten door heel Nederland bewustmaken van de hoeveelheid voedsel dat nodeloos verspild wordt in scholen, instellingen en in de voedingsindustrie.

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Duurzame drinkrietjes bevatten vaak PFAS

Duurzame drinkrietjes bevatten vaak PFAS

Twee studenten biologie van de Universiteit Antwerpen onderzochten de mate van PFAS in drinkrietjes. Voor deze rietjes wordt vaak reclame gemaakt omwille van de 100% biologische afbreekbaarheid. De studenten onderzochten of deze rietjes wel echt duurzaam en biologisch afbreekbaar zijn.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren