Koffiefrisdrank ‘Bakkie Bruis’ wint Dutch Food Week KickStartShow 2022

KickStartShow 2022

Beeld: Dutch Food Week

Afgelopen week zijn de prijzen voor de Dutch Food Week KickStartShow uitgereikt. Op de eerste plaats staat HAS-student Pablo Schultz, die met zijn startup Bakkie Bruis een koffiefrisdrank introduceert.

De Dutch Food Week organiseert de KickStartShow om ondernemerschap onder studenten te stimuleren en om aandacht te geven aan innovatie, vernieuwing en creativiteit. Het business panel van de KickStartShow beoordeelde afgelopen week de inzendingen en reikte drie prijzen uit. Het panel bestond uit Christy van Beek (Bayer Crop Science), Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn), Roel Schutten (AgriFoodCapital), Mike Vermeer (Cosun) en Leo van Schijndel (Bossche Investeringsfonds).

Op de tweede en derde plaats zijn geëindigd: Cato Pierau met Ferver (sauzen op basis van fermentatie) en Sacha Kuipers en Cindy Kwako met Banana Peely Bread (bananenbrood dat op innovatie wijze bananenschillen verwerkt). Bekijk hier de video met de pitches en uitreiking van de Dutch Food Week KickStartShow.

 

Lees ook
Processing en innovatie

Processing en innovatie

Column - Henk Jan van Lent

HAS Hogeschool studenten winnen Bunzl Packaton 2022 met verpakkingsconcept voor donuts

HAS Hogeschool studenten winnen Bunzl Packaton 2022 met verpakkingsconcept voor donuts

De jaarlijkse Bunzl Packaton voor de tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch vond 23 februari plaats. Studenten Hanneke, Britt en Wendy wonnen de Bunzl Packaton met hun verpakkingsconcept ‘Look at my donut’.

Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers van Wageningen University & Research kunnen met een 3D-geprinte pasta de structuur van reuzel nabootsen. De pasta bestaat uit plantaardige olie en erwtenproteïne. Als volgende stap willen de onderzoekers de smaak perfectioneren, om deze geschikt te maken als basis voor vleesvervangers.