Koning Willem-Alexander opent nieuwe Nestlé-fabriek

EVMI_opening fabriek Nestlé

Koning Willem-Alexander opende 28 maart de nieuwe productielijn in de Nestlé-fabriek in Nunspeet. Aan deze productielijn maakt Nestlé het product Alfamino, bedoeld voor baby's die aan een ernstige koemelkeiwitallergie lijden. Daarnaast vormde de ceremonie de aftrap van 150 jaar Nestlé in Nederland.

Alfamino

De fabriek in Nunspeet is de enige locatie ter wereld waar Alfamino in productie is. Nestlé investeerde bijna 100 miljoen euro om deze  te kunnen starten. Met behulp van hoogwetenschappelijke kennis en technologie snijdt Nestlé de eiwitten zo klein, dat het babylichaam vdeze niet meer herkent als melkeiwit. Daardoor kan de alle voedingsstoffen tot zich nemen, zonder dat het een allergische reactie krijgt.

Alfamino past in de missie van Nestlé om producten te maken die levenskwaliteit verbeteren en bijdragen aan een gezondere toekomst. Het product is een nieuwe toevoeging aan de andere merken die in Nunspeet worden geproduceerd, waaronder NAN, Nidina, AL110 en de hypoallergene merken Alfaré en Althéra.

Moderne Nestlé-fabriek in Nunspeet

De heer F.A. Molijn startte in 1895 de fabriek in Nunspeet. Dit was een melkfabriek waar de productie van melk in flessen en blikken plaatsvond. In 1971 werd de fabriek onderdeel van Nestlé Alimentana S.A. Drie jaar produceerde de fabriek voor het eerst babyvoeding.

Vanaf die tijd is de fabriek geleidelijk omgevormd tot een moderne fabriek, die is gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige babyvoeding. In de fabriek werken zo’n 400 Nestlé-medewerkers dagelijks aan de vervaardiging van producten die worden geëxporteerd naar circa 140 markten wereldwijd, met in totaal 500 unieke product-landcombinaties.

Oorsprong Nestlé

Henri Nestlé en zijn vrouw Clémentine richtten Nestlé op. In hun jeugd kwamen beide veelvuldig in aanraking met kindersterfte en wilden bijdragen aan de vermindering ervan. Samen met wetenschappers en artsen ontwikkelden zij de allereerste babyvoeding ‘Farine Lactée’. Hun missie, ‘Caring about people’, komt overeen met Nestlés huidige missie ‘Verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst’.

 
Lees ook
Nestlé lanceert energierepen met erwteneiwit

Nestlé lanceert energierepen met erwteneiwit

Nieuwe Yes! proteïnerepen bevatten eiwitten afkomstig van erwten en noten. Nestlé wil hiermee inspelen op de vraag van consumenten naar repen met plantaardige eiwitbronnen. De repen zijn vanaf augustus verkrijgbaar in Nederland.

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

In de voedingsmiddelenindustrie ligt contaminatie altijd op de loer. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn goede voorzorgsmaatregelen, hygiëne en controle nodig.

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.