Koning Willem-Alexander opent nieuwe Nestlé-fabriek

EVMI_opening fabriek Nestlé

Koning Willem-Alexander opende 28 maart de nieuwe productielijn in de Nestlé-fabriek in Nunspeet. Aan deze productielijn maakt Nestlé het product Alfamino, bedoeld voor baby's die aan een ernstige koemelkeiwitallergie lijden. Daarnaast vormde de ceremonie de aftrap van 150 jaar Nestlé in Nederland.

Alfamino

De fabriek in Nunspeet is de enige locatie ter wereld waar Alfamino in productie is. Nestlé investeerde bijna 100 miljoen euro om deze  te kunnen starten. Met behulp van hoogwetenschappelijke kennis en technologie snijdt Nestlé de eiwitten zo klein, dat het babylichaam vdeze niet meer herkent als melkeiwit. Daardoor kan de alle voedingsstoffen tot zich nemen, zonder dat het een allergische reactie krijgt.

Alfamino past in de missie van Nestlé om producten te maken die levenskwaliteit verbeteren en bijdragen aan een gezondere toekomst. Het product is een nieuwe toevoeging aan de andere merken die in Nunspeet worden geproduceerd, waaronder NAN, Nidina, AL110 en de hypoallergene merken Alfaré en Althéra.

Moderne Nestlé-fabriek in Nunspeet

De heer F.A. Molijn startte in 1895 de fabriek in Nunspeet. Dit was een melkfabriek waar de productie van melk in flessen en blikken plaatsvond. In 1971 werd de fabriek onderdeel van Nestlé Alimentana S.A. Drie jaar produceerde de fabriek voor het eerst babyvoeding.

Vanaf die tijd is de fabriek geleidelijk omgevormd tot een moderne fabriek, die is gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige babyvoeding. In de fabriek werken zo’n 400 Nestlé-medewerkers dagelijks aan de vervaardiging van producten die worden geëxporteerd naar circa 140 markten wereldwijd, met in totaal 500 unieke product-landcombinaties.

Oorsprong Nestlé

Henri Nestlé en zijn vrouw Clémentine richtten Nestlé op. In hun jeugd kwamen beide veelvuldig in aanraking met kindersterfte en wilden bijdragen aan de vermindering ervan. Samen met wetenschappers en artsen ontwikkelden zij de allereerste babyvoeding ‘Farine Lactée’. Hun missie, ‘Caring about people’, komt overeen met Nestlés huidige missie ‘Verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst’.

 
Lees ook
Food Technology verplaatst naar juni 2021

Food Technology verplaatst naar juni 2021

Het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology 2021 wordt verplaatst, van januari naar 16 en 17 juni. Ook de locatie wijzigt. Het evenement vindt nu plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Dat maken organisatoren kennis- en netwerkorganisatie Mirkocentrum en Vakblad EVMI bekend.

Vacature redactiecoördinator bij EVMI op Foodbanen.nu

Vacature redactiecoördinator bij EVMI op Foodbanen.nu

We zoeken een collegiale duizendpoot met een gevoel voor taal en een neus voor nieuws. Als redactiecoördinator heb je de primaire verantwoordelijkheid voor de webredactie en de productie en totstandkoming van het vakblad EVMI (www.evmi.nl). Je doet research en houdt het nieuws bij. Je verzorgt het nieuws op de website, je houdt contact met freelancers...

Eiwitten van de toekomst

Eiwitten van de toekomst

De markt voor vlees- en zuivelvervangers groeit nog steeds. Maar de gangbare basisingrediënten, erwten en soja, zijn niet eindeloos voorhanden of verdienen geen duurzaamheidsprijs. Gelukkig kijken verschillende bedrijven inmiddels naar alternatieve eiwitbronnen. De markt voor vleesvervangers is de afgelopen jaren flink gegroeid, en het aantal...