Koningin Maxima opent Bio-beurs en Pureness

Maxima

Koningin Maxima verricht woensdagmiddag 17 januari 2018 de officiële opening van de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Deze vakbeurs voor de biologische sector trekt jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers. Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector, organiseert de beurs.

Het gaat goed met de biologische sector. Deze groeide tussen 2000 en 2015 met bijna 400 procent. Jaarlijks neemt de vraag met 10 procent toe. ING, ABN Amro en Rabobank verwachten dat deze groei de komende jaren verder door gaat zetten.

Biologische landbouw en voeding staan voor een duurzame voedselvoorziening. Bionext directeur Bavo van den Idsert licht toe: “Biologische landbouw en voeding bieden oplossingen voor veel van de maatschappelijke issues van deze tijd. We laten koningin Maxima op de Bio-beurs graag zien welke concrete oplossingen wij bieden voor maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering en biodiversiteit.”

Bio-beurs uitgebreid met Pureness en BioMechaTech

De Bio-beurs vindt plaats op 17 en 18 januari 2018. Op de beursvloer staan ruim 350 stands van biologische bedrijven. Op het Foodplein verzorgen gerenommeerde koks demonstraties met biologische producten. Op het programma staan meer dan 80 boeiende workshops en presentaties. Dit jaar kent de Bio-beurs  twee nieuwe onderdelen: Pureness, met aandacht voor lifestyle producten, zoals biologische cosmetica en kleding, en BioMechaTech, waar technische innovaties in de biologische landbouw centraal staan.

Beursbezoekers maken kennis met nieuwe biologische producten en diensten. De vakbeurs trekt een brede doelgroep van boeren en tuinders, handelsbedrijven, merken, speciaalzaken, supermarkten en restaurants. Ook overheden, maatschappelijke organisaties, adviesbureaus en onderwijs bezoeken de beurs. De Bio-beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en Libéma. Bionext verbindt de biologische keten van boer tot consument. Libéma is een leisure concern en eigenaar van onder andere de IJsselhallen.

Lees ook:

   
Lees ook
Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, wordt een volledig online evenement dat op donderdag 17 september plaats vindt. Dit betekent dat de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaat. Onlangs kondigde Easyfairs Empack Reconnect aan als hybride verpakkingsevenement, maar de meerderheid van de community bleek de voorkeur te...

Bionext wil afschaffing BTW op biologische producten

Bionext wil afschaffing BTW op biologische producten

Bionext geeft begin september een tienpuntenplan aan minister Carola Schouten, zo meldt nieuweoogst. De maatregelen in dit plan moeten het aanbod en de vraag van biologisch voedsel stimuleren. Zo kan Nederland zich houden aan de Europese boer-tot-bordstrategie.

Henk en Bart Schellekens nemen Bon Vivant over

Henk en Bart Schellekens nemen Bon Vivant over

Sinds 1987 verzorgt de coöperatie Bon Vivant de in‐ en verkoop van scharrel‐ en biologisch vlees in Nederland. De coöperatie gaat nu verder onder leiding van Henk en Bart Schellekens. Zij willen de consument het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees van Nederlandse bodem bieden.