Koningin Maxima opent Bio-beurs en Pureness

Maxima

Koningin Maxima verricht woensdagmiddag 17 januari 2018 de officiële opening van de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Deze vakbeurs voor de biologische sector trekt jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers. Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector, organiseert de beurs.

Het gaat goed met de biologische sector. Deze groeide tussen 2000 en 2015 met bijna 400 procent. Jaarlijks neemt de vraag met 10 procent toe. ING, ABN Amro en Rabobank verwachten dat deze groei de komende jaren verder door gaat zetten.

Biologische landbouw en voeding staan voor een duurzame voedselvoorziening. Bionext directeur Bavo van den Idsert licht toe: “Biologische landbouw en voeding bieden oplossingen voor veel van de maatschappelijke issues van deze tijd. We laten koningin Maxima op de Bio-beurs graag zien welke concrete oplossingen wij bieden voor maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering en biodiversiteit.”

Bio-beurs uitgebreid met Pureness en BioMechaTech

De Bio-beurs vindt plaats op 17 en 18 januari 2018. Op de beursvloer staan ruim 350 stands van biologische bedrijven. Op het Foodplein verzorgen gerenommeerde koks demonstraties met biologische producten. Op het programma staan meer dan 80 boeiende workshops en presentaties. Dit jaar kent de Bio-beurs  twee nieuwe onderdelen: Pureness, met aandacht voor lifestyle producten, zoals biologische cosmetica en kleding, en BioMechaTech, waar technische innovaties in de biologische landbouw centraal staan.

Beursbezoekers maken kennis met nieuwe biologische producten en diensten. De vakbeurs trekt een brede doelgroep van boeren en tuinders, handelsbedrijven, merken, speciaalzaken, supermarkten en restaurants. Ook overheden, maatschappelijke organisaties, adviesbureaus en onderwijs bezoeken de beurs. De Bio-beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en Libéma. Bionext verbindt de biologische keten van boer tot consument. Libéma is een leisure concern en eigenaar van onder andere de IJsselhallen.

Lees ook:

   
Lees ook
Henk en Bart Schellekens nemen Bon Vivant over

Henk en Bart Schellekens nemen Bon Vivant over

Sinds 1987 verzorgt de coöperatie Bon Vivant de in‐ en verkoop van scharrel‐ en biologisch vlees in Nederland. De coöperatie gaat nu verder onder leiding van Henk en Bart Schellekens. Zij willen de consument het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees van Nederlandse bodem bieden.

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Het marktaandeel van biologisch in Nederland is weliswaar klein (3,2%), maar het groeide jarenlang met en hoog percentage. In 2018 was nog sprake van een groei van 8,2%. Net nu de Europese Commissie heeft laten weten dat 25% van de Europese landbouw krachtens de Green Deal biologisch moet zijn in 2030, lijkt de groei eruit.

Omzet voedsel met duurzaamheidskeurmerk groeit als kool

Omzet voedsel met duurzaamheidskeurmerk groeit als kool

In 2019 werden verhoudingsgewijs veel meer producten met een duurzaamheidskeurmerk verkocht ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI, schrijft het Financieele Dagblad.