Koningin Maxima opent Bio-beurs en Pureness

Maxima

Koningin Maxima verricht woensdagmiddag 17 januari 2018 de officiële opening van de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Deze vakbeurs voor de biologische sector trekt jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers. Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector, organiseert de beurs.

Het gaat goed met de biologische sector. Deze groeide tussen 2000 en 2015 met bijna 400 procent. Jaarlijks neemt de vraag met 10 procent toe. ING, ABN Amro en Rabobank verwachten dat deze groei de komende jaren verder door gaat zetten.

Biologische landbouw en voeding staan voor een duurzame voedselvoorziening. Bionext directeur Bavo van den Idsert licht toe: “Biologische landbouw en voeding bieden oplossingen voor veel van de maatschappelijke issues van deze tijd. We laten koningin Maxima op de Bio-beurs graag zien welke concrete oplossingen wij bieden voor maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering en biodiversiteit.”

Bio-beurs uitgebreid met Pureness en BioMechaTech

De Bio-beurs vindt plaats op 17 en 18 januari 2018. Op de beursvloer staan ruim 350 stands van biologische bedrijven. Op het Foodplein verzorgen gerenommeerde koks demonstraties met biologische producten. Op het programma staan meer dan 80 boeiende workshops en presentaties. Dit jaar kent de Bio-beurs  twee nieuwe onderdelen: Pureness, met aandacht voor lifestyle producten, zoals biologische cosmetica en kleding, en BioMechaTech, waar technische innovaties in de biologische landbouw centraal staan.

Beursbezoekers maken kennis met nieuwe biologische producten en diensten. De vakbeurs trekt een brede doelgroep van boeren en tuinders, handelsbedrijven, merken, speciaalzaken, supermarkten en restaurants. Ook overheden, maatschappelijke organisaties, adviesbureaus en onderwijs bezoeken de beurs. De Bio-beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en Libéma. Bionext verbindt de biologische keten van boer tot consument. Libéma is een leisure concern en eigenaar van onder andere de IJsselhallen.

Lees ook:

   
Lees ook
Ptthee wint ASN Bank Wereldprijs

Ptthee wint ASN Bank Wereldprijs

Een verdienmodel dat biodiversiteit stimuleert: daarmee heeft het jonge bedrijf Ptthee gisteren, 13 november, de jaarlijkse ASN Bank Wereldprijs gewonnen. Het bedrijf, wat zich specialiseert in het maken van biologische kruidenthee van Nederlandse bodem, won een bedrag van €30.000 euro in de wedstrijd voor duurzame start-ups.

More than Drinks Inspiration! verplaatst naar 6 en 7 september 2020

More than Drinks Inspiration! verplaatst naar 6 en 7 september 2020

Twee maanden geleden kondigde Alea Publishers, uitgever van Vakblad More than Drinks, de vakbeurs More than Drinks Inspiration! aan. Vanuit de markt werd er positief gereageerd op deze nieuwe vakbeurs, alleen ging de voorkeur uit naar het najaar. In overleg met verschillende marktpartijen en brancheorganisaties heeft de organisatie daarom besloten om...

Future Food Group van start

Future Food Group van start

In Oss is begin oktober de Future Food Group van start gegaan. De organisatie is gericht op innovatie en productie van duurzame en eco-vriendelijke vleesproducten en vleesalternatieven. Future Food Group staat onder leiding van Anton Bal.