Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

cress

Beeld: RitaE via Pixabay

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

Het in Monster gevestigde bedrijf levert normaal gesproken garnering aan 70.000 restaurants, maar de coronacrisis heeft voor omzetverlies gezorgd. Sindsdien ging Koppert Cress al van 300 naar 150 werknemers, waarvan een deel seizoensarbeider was. Nu volgt ontslag voor 19 vaste werknemers, waaronder planners, evenementorganisatoren en marketingmensen. Het bedrijf zet evenementen, schoolprogramma's en andere promotie-activiteiten stop en concentreert zich voorlopig volledig op de teelt en afzet van kiemgroenten.

Tegen Omroep West vertelt eigenaar Rob Baan dat het bedrijf al maanden een kwart van de normale omzet draait. "Elke maand dat de lockdown doorgaat, komt er 1 miljoen verlies aan omzet bij. Om niet ten onder te gaan, moeten we keuzes maken. Dit is er daar één van. Maar ik vind het verschrikkelijk", zegt hij in het artikel van Omroep West.

Thema's
Lees ook
Biermarkt niet terug op niveau pre-corona

Biermarkt niet terug op niveau pre-corona

De biermarkt is nog niet terug op het oude niveau. Hoewel de bierkoop in 2021 met 2,6 procent steeg ten opzichte van 2020, liggen de verkopen nog altijd 10,3 procent lager dan in 2019. Dat meldt Nederlandse Brouwers op de website.

Koppert Cress lanceert Nederlandse vanille

Koppert Cress lanceert Nederlandse vanille

Koppert Cress lanceert begin dit jaar Planifolia-vanille, geteeld in Nederlandse kassen. Het assortiment bestaat uit drie soorten vanille: Planifolia Green, Black en Red Vanille. Planifolia-vanille komt van een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen geeft.

Lezing op Food Technology: corona en voedselfraude

Lezing op Food Technology: corona en voedselfraude

“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins. Tijdens dag 2 van Food Technology vertelt de expert hoe je voedselfraude kunt herkennen, inclusief tips om het tegen te gaan.