Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

3 februari 2021

Beeld: RitaE via Pixabay

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

Het in Monster gevestigde bedrijf levert normaal gesproken garnering aan 70.000 restaurants, maar de coronacrisis heeft voor omzetverlies gezorgd. Sindsdien ging Koppert Cress al van 300 naar 150 werknemers, waarvan een deel seizoensarbeider was. Nu volgt ontslag voor 19 vaste werknemers, waaronder planners, evenementorganisatoren en marketingmensen. Het bedrijf zet evenementen, schoolprogramma's en andere promotie-activiteiten stop en concentreert zich voorlopig volledig op de teelt en afzet van kiemgroenten.

Tegen Omroep West vertelt eigenaar Rob Baan dat het bedrijf al maanden een kwart van de normale omzet draait. "Elke maand dat de lockdown doorgaat, komt er 1 miljoen verlies aan omzet bij. Om niet ten onder te gaan, moeten we keuzes maken. Dit is er daar één van. Maar ik vind het verschrikkelijk", zegt hij in het artikel van Omroep West.

Altijd op de hoogte blijven?