Koster voorzitter branchevereniging NPN

20 april 2018

Bolke Koster (Vitals) is tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 april geïnstalleerd als nieuwe bestuursvoorzitter van NPN. Hij neemt de leiding over van Mischa Strijder (Nutramin). Strijder verlaat na 15 jaar het bestuur. Bart Gaarenstroom (DuSart Pharma) treedt toe.

Het NPN bestuur, dat een afspiegeling is van aangesloten bedrijven uit de voedingssupplementenbranche, gaat met veel ambitie nieuwe uitdagingen aan. NPN voorzitter Koster licht een belangrijk punt uit de visie voor de komende jaren toe: “We hopen beter te kunnen aanhaken bij de grote trend naar een betere gezondheid door middel van een gezondere leefstijl en voeding. We streven naar een breder bewustzijn van de belangrijke rol die hoogwaardige supplementen kunnen spelen bij die behoefte. Ik verwacht dat innovaties van grote grondstofleveranciers zullen leiden tot een grotere verscheidenheid aan supplementen voor een breed publiek. De groei van het aanbod van betrouwbare merken via internet en een grotere populariteit van vitaminen, mineralen en andere stoffen zullen doorzetten. Voor veel mensen kan de inzet van supplementen, als aanvulling op gezonde voeding, leiden tot een betere kwaliteit van leven. Dat gun je iedereen.”

Bredere inzet van supplementen

Saskia Geurts, directeur van brancheorganisatie NPN en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken streeft naar een goede informatievoorziening voor gebruikers, zorgprofessionals en overheid. Ze onderschrijft het nut van een bredere inzet van vitamines, mineralen en overige supplementen: “Preventief bij gezonde personen, maar ook bij mensen die ziek zijn, chronisch medicijnen slikken, of last hebben van ouderdomsverschijnselen is nog veel gezondheidswinst te behalen. Denk aan suppletie binnen de zorg om de gezondheid van patiënten te verbeteren, maar ook aan meer bewustwording van het nut van suppletie bij artsen en apothekers. Daar heeft iedereen uiteindelijk profijt van.”

Over NPN

NPN is de branchevereniging voor gezondheidsproducten. Dit zijn voedingssupplementen, zoals vitamine- en kruidenpreparaten en natuurproducten. NPN vertegenwoordigt bedrijven door de hele keten, van grondstofleverancier tot distributeur. De vereniging, waar ruim 100 bedrijven bij zijn aangesloten, bestaat dit jaar 35 jaar. Het NPN Bureau is, onder leiding van directeur Saskia Geurts, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Altijd op de hoogte blijven?