Krohne introduceert nieuwe veiligere temperatuursensoren

Krohne, een Duits bedrijf gespecialiseerd in sensorentechniek, brengt nieuwe temperatuursensoren op de markt. Ze zijn toepasbaar in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en zijn voorzien van 3A-. FDA- en EHEDG-certificering.

De sensoren bestaan uit een modulair systeem met de maat G1/2”. Het is mogelijk om de sensoren uit te rusten met een vaste- of een verwisselbare Pt100 sensor (2,3 of 4 draads). De nieuwe sensoren zorgen op verschillende vlakken voor een veiligere bedrijfsvoering. Ze zijn namelijk voorzien van van Bluetooth en Near field communication (NFC). Zo is er geen kabel nodig en kan een monteur via een app op veilige wijze de instellingen aanpassen, valideren of uitlezen. De monteur hoeft nu niet op moeilijk bereikbare plekken te komen en heeft daardoor ook niet meer te maken met gevaarlijke ladders of steigers. Daarnaast hoeft hij ook geen elektrische aansluitingen te maken, wat het risico terugbrengt. Via een app  is het mogelijk om een format aan te maken om gelijksoortige procestemperatuurtransmitters in te stellen met dezelfde instellingen.

Verbeteringen

Ook op andere vlakken vernieuwde Krohne de sensoren. De punt van de sensor is kleiner, namelijk 4 mm of 3 mm in plaats van 6mm doorsnede. Zo is de temperatuuroverdracht tussen de sensor en het product optimaal. Dit zorgt voor een hoge nauwkeurigheid, zelfs bij kleine onderdompelingsdiepten. Daarnaast is de  metaal op metaal verbinding vervangen door een metaal op metaal met PEEK verbinding. Hierdoor voldoet deze aan de EHEDG norm en is er door de vervangbare PEEK schil een permanente hygiënische oplossing voor de G1/2” aansluitingen.

 Bron: Krohne

Lees ook
Nieuwe, beter te reinigen, Memosens IsFET pH sensoren

Nieuwe, beter te reinigen, Memosens IsFET pH sensoren

De nieuwe Memosens IsFET pH sensoren van Endress+Hauser zijn nu nog beter bestand tegen reinigingsprocessen als CIP (Cleaning In Process).

Hoe sensoren meer zicht brengen op processen in de voedselproductie

Hoe sensoren meer zicht brengen op processen in de voedselproductie

In de voedingsindustrie zijn snelheid, flexibiliteit en hygiëne doorslaggevende factoren. Nauwkeurige sensoren maken het verschil.

Hoe kunnen sensoren worden geïntegreerd in hygiënische processen?

Hoe kunnen sensoren worden geïntegreerd in hygiënische processen?

Voor niveau- en drukmeetsensoren en niveauschakelaars biedt VEGA een gestandaardiseerd hygiënisch adapterconcept dat voldoet aan EG 1935/2004, FDA, EHEDG en 3-A. Of het nu gaat om een metallische afdichting of om een O-ringafdichting: De sensoren passen op alle standaard hygiënische armaturen en zijn daarmee uitstekend geschikt voor gebruik in de...