Kruidenstrooiers bevatten mogelijk glasdeeltjes

Verstegen kruiden

Kruidenstrooiers van Verstegen die vorig jaar uit de roulatie zijn gehaald omdat ze glasdeeltjes kunnen bevatten, hebben toch weer de kop opgestoken.

In maart van vorig jaar riep Verstegen kruidenstrooiers terug, omdat hier mogelijk glasdeeltjes van konden loskomen aan de rand, bovenaan bij de dop. De NVWA waarschuwt nu dat, zonder medeweten van Verstegen, diverse van deze kruidenstrooiers toch weer op de markt zijn gebracht.

De NVWA kreeg een melding binnen van iemand die zich had bezeerd aan een kruidenpotje van Verstegen. Via de melding kwam de autoriteit uit bij een Gelders bedrijf en uiteindelijk namen rechercheurs van de NVWA-IOD een partij kruidenpotjes in beslag, welke ingenomen en vernietigd hadden dienen te worden.

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat een deel van de in beslag genomen partij al is doorverkocht aan (tussen)handelaren, waardoor deze ook bij consumenten kunnen zijn beland.

De NVWA heeft een lijst gemaakt met de betreffende producten en partijnummers.

Lees ook
Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Zakjes en potjes kruidenmix bevatten weinig en kruiden en specerijen en juist veel goedkope opvullende ingrediënten zoals zout, (paneer)meel, suiker of groentepoeder. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

PlantLab verviervoudigt oppervlakte productielocatie

PlantLab verviervoudigt oppervlakte productielocatie

Vanaf november 2021 breidt scale-up PlantLab uit met 11.000 vierkante meter indoor farm in Amsterdam. Op de locatie worden groenten en kruiden geteeld onder gecontroleerde, ideale omstandigheden.

Verstegen aangesloten bij Circulaire Bio-economy Alliance

Verstegen aangesloten bij Circulaire Bio-economy Alliance

Verstegen Spices & Sauces B.V. is aangesloten bij de Circulaire Bio-economy Alliance (CBA). Deze alliantie van investeerders, bedrijven, lokale gemeenschappen, gouvernementele en niet- gouvernementele organisaties wil de circulaire bio-economie bevorderen en wereldwijd herstellen.