Kruidenstrooiers bevatten mogelijk glasdeeltjes

Verstegen kruiden

Kruidenstrooiers van Verstegen die vorig jaar uit de roulatie zijn gehaald omdat ze glasdeeltjes kunnen bevatten, hebben toch weer de kop opgestoken.

In maart van vorig jaar riep Verstegen kruidenstrooiers terug, omdat hier mogelijk glasdeeltjes van konden loskomen aan de rand, bovenaan bij de dop. De NVWA waarschuwt nu dat, zonder medeweten van Verstegen, diverse van deze kruidenstrooiers toch weer op de markt zijn gebracht.

De NVWA kreeg een melding binnen van iemand die zich had bezeerd aan een kruidenpotje van Verstegen. Via de melding kwam de autoriteit uit bij een Gelders bedrijf en uiteindelijk namen rechercheurs van de NVWA-IOD een partij kruidenpotjes in beslag, welke ingenomen en vernietigd hadden dienen te worden.

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat een deel van de in beslag genomen partij al is doorverkocht aan (tussen)handelaren, waardoor deze ook bij consumenten kunnen zijn beland.

De NVWA heeft een lijst gemaakt met de betreffende producten en partijnummers.

Lees ook
NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

Voor de tweede keer waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) consumenten voor de mogelijke aanwezigheid van MDMA in de 3-literflessen champagne van het merk Moët & Chandon Ice Impérial. Februari 2022 gaf NVWA de eerste waarschuwing.

Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Ferrero, moederbedrijf van Kinder, roept chocoladeproducten in Nederland terug na meldingen van salmonellabesmettingen. Hoewel er nog geen Kinder-producten positief zijn getest op salmonella, haalt Ferrero de chocolade terug uit voorzorg. Het bedrijf werkt samen met de voedselautoriteiten aan een onderzoek naar een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde...

Mogelijk MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

Mogelijk MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt consumenten voor de champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial van 3-literformaat. De levensgevaarlijke drug MDMA zit mogelijk in deze flessen.