Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

hyg21 cover

De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.

De afgelopen weken ging de splinternieuwe special al mee met de foodbladen van Alea Publishers. Nu is de Hygiënespecial 2021 voor iedereen te lezen via deze link.

Een kleine greep uit de inhoud:

Hoe schoon is schoon? En wat is het gevaar van té schoon? Is dat nog wel gezond? Die vragen worden besproken in het openings-artikel. Na een pagina vol feiten & cijfers over hygiëne - of eigenlijk vooral viezigheid - is er uiteraard aandacht voor de coronacrisis. Want de toch al strenge hygiëne-eisen zijn nóg meer aangescherpt. Verderop in de special gaan we daar dieper op in bij de vleesbranche. Bladeren we verder, dan komen we terecht bij ICE Robotics, een bedrijf dat datagedreven schoonmaakmachines maakt. Diverse andere bedrijven passeren de revue. Bovendien is er speciale aandacht voor hygiëne bij bakkerijen en softijs-makers. En tot slot in deze opsomming, maar niet in de Hygiënespecial: hoofdredacteur Janet Kooren bespreekt een artikel dat werd gepubliceerd op thoracic.org,  waarin wordt gesteld dat schoonmaakwerkzaamheden mogelijk schadelijke effecten op de luchtwegen met zich mee kunnen brengen. 

Klik hier om naar het online magazine te gaan. 

Thema's
Lees ook
Waar leg je de grens?

Waar leg je de grens?

De huidige pandemie vond haar oorsprong in China, maar de volgende zou best wel eens in Nederland kunnen ontstaan. We kampen met de grootste vogelgriepepidemie ooit en de risico’s nemen toe. Hoogleraar virologie Marion Koopmans: “We moeten de hand in eigen boezem steken.”

Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial

Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial

Het blijft een lastig onderwerp, hygiëne. In tijden van corona zijn we daar nog eens extra op gewezen, maar ook zonder corona zijn er genoeg voorbeelden te vinden van hoe ‘makkelijk’ het mis kan gaan. Best een onderwerp om scherp op te zijn én te blijven.

Hygiënisch ontwerp en reinigbaarheid machines voor voedselveiligheid

Hygiënisch ontwerp en reinigbaarheid machines voor voedselveiligheid

ABB – Whitepaper voedselveiligheid Het correct reinigen en ontsmetten van machines is een belangrijk basis voor de hygiëne in voedselverwerkende omgevingen. Het vormt echter tegelijkertijd ook een stevige uitdaging voor voedsel- en drankverwerkers. Het is vaak niet eenvoudig om goed achter, tussen en onder apparatuur en componenten te komen....