Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

hyg21 cover

De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.

De afgelopen weken ging de splinternieuwe special al mee met de foodbladen van Alea Publishers. Nu is de Hygiënespecial 2021 voor iedereen te lezen via deze link.

Een kleine greep uit de inhoud:

Hoe schoon is schoon? En wat is het gevaar van té schoon? Is dat nog wel gezond? Die vragen worden besproken in het openings-artikel. Na een pagina vol feiten & cijfers over hygiëne - of eigenlijk vooral viezigheid - is er uiteraard aandacht voor de coronacrisis. Want de toch al strenge hygiëne-eisen zijn nóg meer aangescherpt. Verderop in de special gaan we daar dieper op in bij de vleesbranche. Bladeren we verder, dan komen we terecht bij ICE Robotics, een bedrijf dat datagedreven schoonmaakmachines maakt. Diverse andere bedrijven passeren de revue. Bovendien is er speciale aandacht voor hygiëne bij bakkerijen en softijs-makers. En tot slot in deze opsomming, maar niet in de Hygiënespecial: hoofdredacteur Janet Kooren bespreekt een artikel dat werd gepubliceerd op thoracic.org,  waarin wordt gesteld dat schoonmaakwerkzaamheden mogelijk schadelijke effecten op de luchtwegen met zich mee kunnen brengen. 

Klik hier om naar het online magazine te gaan. 

Thema's
Lees ook
Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Interroll introduceert de nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT), die geautomatiseerde materiaalstroomprocessen in de kippenvleesverwerking nog hygiënischer maakt en de hoeveelheid vleesdeeltjes in de materiaalstroom en de kiembelasting aanzienlijk vermindert. Dit maakt een optimale houdbaarheid van kipproducten in de detailhandel mogelijk.

Lees EVMI #3 nu als digitaal magazine

Lees EVMI #3 nu als digitaal magazine

De digitale editie van EVMI #3 is verschenen. In dit nummer lees je alles over de thema's analyse & onderzoek en ketenoptimalisatie.

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.