Landbouwdebat op 24 februari live te volgen

tekstballon

Beeld: Volodymyr Hryshchenko via Unsplash

Woensdag 24 februari vindt het nationale verkiezingsdebat plaats over de politieke toekomst van de Nederlandse landbouw, in relatie met natuur, de uitdagingen van de klimaatcrisis en de rol van voeding op de gezondheid.

Het debat wordt georganiseerd door Wageningen University & Research (WUR), Regio Foodvalley en De Gelderlander. Vanaf 20:00 uur kun je meekijken via www.dg.nl/landbouwdebat (de link komt vlak voor aanvang van het debat beschikbaar).

"Gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn, maar waarom is een hamburger bij een fastfoodketen dan nog altijd goedkoper dan een zak appels? Hoe kan ‘Den Haag’ agrariërs beter helpen in het verduurzamen van hun bedrijf en het produceren van gezond en eerlijk voedsel? Hoe behouden we de natuur in onze regio, maar blijven we ook bouwen en voldoen aan de vraag op de woningmarkt?" Deze en meer vragen komen langs tijdens het debat, aldus WUR.

De deelnemende kandidaat-leden van negen politieke fracties zijn: Joris Thijssen (PvdA), Frank Futselaar (SP), Jan Klink (VVD), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Wassenberg (PvdD), Tjeerd de Groot (D66), Jaco Geurts (CDA), Nico Drost (CU) en Roelof Bisschop (SGP). Joris Gerritsen, adjunct-hoofdredacteur van De Gelderlander en Janko van Sloten, Chef Achterhoek en Liemers van De Gelderlander, leiden het debat.

Thema's
Lees ook
Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Elbrich Postma, die op 15 januari promoveert aan de Wageningen University & Research (WUR), zocht uit of je eetpatroon verandert als je je reuk- en smaakvermogen verliest. Dit kan onder meer gebeuren als je Covid-19 oploopt.

Boost voor kassen-automatisering

Boost voor kassen-automatisering

Dankzij een investering vanuit ION+, Innovation Industries en SHIFT Invest kan SAIA Agrobotics de glastuinbouw verder automatiseren.

Minder voedselverspilling dankzij slimme houdbaarheidsindicator

Minder voedselverspilling dankzij slimme houdbaarheidsindicator

Een houdbaarheidsindicator op versproducten in een maaltijdbox wordt door consumenten gezien als meerwaarde. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Food & Biobased Research, dat werd uitgevoerd in opdracht van HelloFresh.