Lebo presenteert kaasthee op de Horecava

Kaasthee

Tijdens de Horecava presenteerde Lebo Kaas kaasthee ofwel Cheese Tea. In Azië is kaasthee al een aantal jaren een enorme hit. Deze trend komt nu naar Amerika en Europa. Bezoekers van de Horeca konden de kaasthee proeven.

Cheese Tea is (meestal) koude thee met daarop een laag schuimende roomkaas, afgemaakt met toppings en smaakcombinaties, zoals chocolade, zoute karamel of fruitsmaken. De lichtzoute roomkaas biedt een tegenwicht tegen de tannines (bitter) in de thee. Door een goede balans van zoet, zout en romig ontstaat een ware smaakexplosie, als een verfrissende ‘theemilkshake’.

Lebo ontwikkelde drie recepten Cream Cheese Tea. Het resultaat is een friszoete ijsthee op basis van zwarte of groene thee, voorzien van een laag gezoete roomkaas, diverse spannende ingrediënten en toppings in de smaken zoute karamel, perzik en citroen.

Lees ook
Verstegen Spices & Sauces lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Verstegen Spices & Sauces lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Verstegen Spices & Sauces lanceerde eetbare vullingen voor de 3D-foodprinter tijdens de Horecava. Dit gebeurt in samenwerking met ByFlow, producent van de foodprinter Focus. Op de Horecava krijgen bezoekers de mogelijkheid om de 3D-foodprinter zelf uit te proberen. De eerste vulling bestaat uit bietenpuree, kardemon, piment en knoflook, een puree...

Wine Professional Diamond Awards 2018

Wine Professional Diamond Awards 2018

De zestiende editie van Wine Professional opende 7 januari met de uitreiking van de Diamond Awards in Hotel De L'Europe. De awards gingen dit jaar naar Bert Horstman (wijnkoper bij Heisterkamp Wijnkopers), Alessandro Uva (eigenaar Ristorante Mario) en Gert Jan en Francis Zonneveld Piek (Rungis). Wine Professional vindt plaats tijdens de Horecava (8-10 januari,...

De Kweker lanceert Amsterdam Food Pitch

De Kweker lanceert Amsterdam Food Pitch

Tijdens de horecavakbeurs Horecava op maandag 8 januari 2018 lanceert De Kweker, een Amsterdamse groothandel voor professionals in food, de Amsterdamse Food Pitch 2018. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum biedt De Kweker ambitieuze (hobby)koks en foodies de kans om hun lekkerste eet- of drankproduct in productie te nemen. De winnaar scoort op...