Lezing Food Technology: Greencovery

17 maart 2022 Redactie Food

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI licht in de aanloop lezingen uit die tijdens het evenement gegeven worden.

Petra Vossenberg geeft de lezing Greencovery – upcycling food companies side-streams into valuable products. Greencovery is een nieuwe technologie om waardevolle ingrediënten uit zijstromen te upcyclen, zoals aminozuren, pectine en antioxidantvezels. Dit gebeurt op een natuurlijke, circulaire wijze met een lage ecologische voetafdruk. De ingrediënten kunnen gebruikt worden in smaak- en geurstoffen, voedingssupplementen en conserveringsmiddelen.

Petra Vossenberg is market exploration lead voor de startup Greencovery. Ze heeft een achtergrond in bioprocestechnologie (BSc, MSc en PhD) en werkte meerdere jaren als procestechnoloog in de voedingsmiddelenindustrie in Nederland en Azië. Eerder werkte ze als Global Open Innovation Manager bij FrieslandCampina.

Registreer voor Food Technology, het event voor higtech innovaties binnen de voedingsmiddelenindustrie. 

Registreer uw gratis bezoek

Altijd op de hoogte blijven?