Lezing Food Technology: Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken

Food Technology Karin Schroën

Food Technology, de beurs voor hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie, vindt plaats op 12 en 13 april 2023 in de Brabanthallen. Tijdens de beurs geeft prof. Karin Schroën, hoogleraar aan Wageningen Universiteit, de lezing Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken.

Over de lezing

De formulering van levensmiddelen wordt gedaan op basis van ingrediëntkeuze. Als ingrediënten vervangen worden, dan betekent dat proefondervindelijk vaststellen of iets werkt of niet. In deze lezing laat Karin Schroën zien dat deze keuze beter gemaakt zou kunnen worden op basis van inzichten die we binnen het Food Microtechnology lab verkrijgen door gebruik te maken van microtechnologie. Deze methode staat ons toe om de functionaliteit van ingrediënten vast te stellen in minder dan een duizendste van een seconde (bijvoorbeeld voor stabilisatie van emulsies of schuimen), en zouden heel vroeg in het productontwerp ingezet kunnen worden om dit te versnellen.

Over de spreker

Karin Schroën is sinds 2012 hoogleraar levensmiddelenproceskunde aan Wageningen Universiteit, en sinds 2019 ook bij de Universiteit van Twente op het gebied van membraanscheiding voor voedseltoepassingen. Ze is ook de decaan voor techniek, en wetenschappelijk directeur van onderzoeksschool VLAG, beiden in Wageningen, en maakt onderdeel uit van diverse nationale en internationale commissies op het gebied van technologie, voeding, nano- en microtechnologie, membraanscheiding etc.

Thema's
Lees ook
Food Technology: eerste geslaagde editie van nieuw evenement voor de voedingsmiddelenindustrie

Food Technology: eerste geslaagde editie van nieuw evenement voor de voedingsmiddelenindustrie

Op 13 en 14 april gingen de deuren open voor de eerste editie van Food Technology. Organisatoren Mikrocentrum en vakblad EVMI (Alea Publishers) kijken terug op een geslaagde eerste editie. De beursvloer was goed gevuld en het congres gedeelte werd druk bezocht. Leveranciers en vertegenwoordigers van de voedingsmiddelenindustrie legden nieuwe contacten...

De highlights van Food Technology dag 2

De highlights van Food Technology dag 2

Het was een geslaagde tweede dag tijdens het netwerkevenement Food Technology. Ook vandaag kwamen er veel boeiende lezingen voorbij en boden de exposanten vernieuwende productoplossingen en high tech innovaties voor de voedingsmiddelenindustrie. Lees verder voor een overzicht van de highlights van de dag.

Inspirerende lezingen tijdens Food Technology dag 1

Inspirerende lezingen tijdens Food Technology dag 1

De eerste dag van Food Technology zit er op. Het was een dag vol inspirerende lezingen, een druk bezochte beurs en ontmoetingen. Een greep uit de lezingen en presentaties tijdens de eerste dag van Food Technology.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren