Food Technology: Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken

22 november 2022 Redactie Food

Food Technology, de beurs voor hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie, vindt plaats op 12 en 13 april 2023 in de Brabanthallen. Tijdens de beurs geeft prof. Karin Schroën, hoogleraar aan Wageningen Universiteit, de lezing Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken.

Over de lezing

De formulering van levensmiddelen wordt gedaan op basis van ingrediëntkeuze. Als ingrediënten vervangen worden, dan betekent dat proefondervindelijk vaststellen of iets werkt of niet. In deze lezing laat Karin Schroën zien dat deze keuze beter gemaakt zou kunnen worden op basis van inzichten die we binnen het Food Microtechnology lab verkrijgen door gebruik te maken van microtechnologie. Deze methode staat ons toe om de functionaliteit van ingrediënten vast te stellen in minder dan een duizendste van een seconde (bijvoorbeeld voor stabilisatie van emulsies of schuimen), en zouden heel vroeg in het productontwerp ingezet kunnen worden om dit te versnellen.

Over de spreker

Karin Schroën is sinds 2012 hoogleraar levensmiddelenproceskunde aan Wageningen Universiteit, en sinds 2019 ook bij de Universiteit van Twente op het gebied van membraanscheiding voor voedseltoepassingen. Ze is ook de decaan voor techniek, en wetenschappelijk directeur van onderzoeksschool VLAG, beiden in Wageningen, en maakt onderdeel uit van diverse nationale en internationale commissies op het gebied van technologie, voeding, nano- en microtechnologie, membraanscheiding etc.

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?