Lezing op Food Technology: corona en voedselfraude

eurofins

“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins. Tijdens dag 2 van Food Technology vertelt de expert hoe je voedselfraude kunt herkennen, inclusief tips om het tegen te gaan.

Tijdens Food Technology op 2 december is zaal 3 even na 11 uur voor Hans van der Moolen, consulent voedselfraude bij Eurofins. De afgelopen periode ging er veel aandacht naar het beheersen van COVID-19, waardoor inspecties en audits naar de herkomst en kwaliteit van grondstoffen en producten op een lager pitje kwamen te staan. Tijdens zijn lezing Coronacrisis werkt voedselfraude in de hand, vertelt Van de Moolen hoe dat zit en wat we eraan kunnen doen. Hoe kun je voedselfraude herkennen? En wat zijn de beste tips om voedselfraude tegen te gaan?

Over de spreker

Hans van der Moolen is International Food Integrity Consultant bij Eurofins Food Safety Solutions. Na zijn studie Analytische Chemie aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij zich heeft gespecialiseerd in de analyse van voedingsmiddelen en grondstoffen in de Rotterdamse haven met kwaliteit en integriteit als belangrijkste speerpunten. Hij is technisch expert voor diverse (handels-) organisaties zoals NEN, GAFTA, NOFOTA, GMP+ en MVO en organiseert diverse samenwerkingsverbanden in binnen- en buitenland. Met de  opgebouwde expertise adviseert hij klanten die vragen hebben over  oedselfraudeproblematiek. Dit sluit goed aan op de visie van Eurofins als kennispartner in de gehele voedingsmiddelenketen, van grondstof tot eindproduct.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Lees ook
Lezing Food Technology: Innovatie is onvoorspelbaar, het proces controleerbaar

Lezing Food Technology: Innovatie is onvoorspelbaar, het proces controleerbaar

Food Technology, de beurs voor hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie, vindt plaats op 12 en 13 april 2023 in de Brabanthallen. Bram de Vrught, Managing Director bij QING, geeft de lezing Innovatie is onvoorspelbaar, het proces controleerbaar.

Lezing Food Technology: Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken

Lezing Food Technology: Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken

Food Technology, de beurs voor hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie, vindt plaats op 12 en 13 april 2023 in de Brabanthallen. Tijdens de beurs geeft prof. Karin Schroën, hoogleraar aan Wageningen Universiteit, de lezing Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken.

Welke essentiële aminozuren bevat jouw vega-product?

Welke essentiële aminozuren bevat jouw vega-product?

We moeten met z’n allen meer plantaardige eiwitten gaan consumeren en minder eiwitten uit vlees. Maar een plantaardig dieet werkt net even anders dan een dieet mét vlees.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren