Lezing op Food Technology: corona en voedselfraude

eurofins

“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins. Tijdens dag 2 van Food Technology vertelt de expert hoe je voedselfraude kunt herkennen, inclusief tips om het tegen te gaan.

Tijdens Food Technology op 2 december is zaal 3 even na 11 uur voor Hans van der Moolen, consulent voedselfraude bij Eurofins. De afgelopen periode ging er veel aandacht naar het beheersen van COVID-19, waardoor inspecties en audits naar de herkomst en kwaliteit van grondstoffen en producten op een lager pitje kwamen te staan. Tijdens zijn lezing Coronacrisis werkt voedselfraude in de hand, vertelt Van de Moolen hoe dat zit en wat we eraan kunnen doen. Hoe kun je voedselfraude herkennen? En wat zijn de beste tips om voedselfraude tegen te gaan?

Over de spreker

Hans van der Moolen is International Food Integrity Consultant bij Eurofins Food Safety Solutions. Na zijn studie Analytische Chemie aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij zich heeft gespecialiseerd in de analyse van voedingsmiddelen en grondstoffen in de Rotterdamse haven met kwaliteit en integriteit als belangrijkste speerpunten. Hij is technisch expert voor diverse (handels-) organisaties zoals NEN, GAFTA, NOFOTA, GMP+ en MVO en organiseert diverse samenwerkingsverbanden in binnen- en buitenland. Met de  opgebouwde expertise adviseert hij klanten die vragen hebben over  oedselfraudeproblematiek. Dit sluit goed aan op de visie van Eurofins als kennispartner in de gehele voedingsmiddelenketen, van grondstof tot eindproduct.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Lees ook
ING op Food Technology: Duurzaamheid verankeren in je businessmodel

ING op Food Technology: Duurzaamheid verankeren in je businessmodel

Verduurzaming is een belangrijke stap voor vrijwel alle Nederlandse ondernemers, maar hoe veranker je duurzaamheid in je businessmodel? Ceel Elemans, Sector Banker Food & Agri bij ING, volgt de ontwikkelingen en vertelt erover tijdens Food Technology.

Bij Eurofins stippelen medewerkers zélf hun carrièrepad uit

Bij Eurofins stippelen medewerkers zélf hun carrièrepad uit

“Bij ons werken mensen met een passie voor hun werk, die graag zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun carrièreplannen”, vertelt Sharmaine Fleming, HR-director van Eurofins Food, Feed, Water Benelux.

Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Een pilot-project met als doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot bij FrieslandCampina in Veghel. Hoe verloopt zo'n pilot? Wat zijn de resultaten en welke lessen kunnen we eruit halen? Dat vertellen Ben Nissen en Bas Derissen tijdens hun lezing op Food Technology.