Liga introduceert alternatief voor ontbijt

19 februari 2014

OOSTERHOUT - Liga komt met een langzaam en snel alternatief voor ontbijten. BelVita Breakfast ontbijtbiscuits geven koolhydraten langzaam, gedurende 4 uur, vrij. Het is speciaal voor mensen die ’s ochtends geen tijd hebben voor ontbijt.

Uit onderzoek van peil.nl onder 1300 volwassenen blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders door haast en tijdgebrek minstens 1 keer per week het ontbijt overslaat. Dit terwijl 82 procent aangeeft ontbijten wel belangrijk te vinden om zich gedurende de ochtend goed en energiek te voelen.

'Ontbijt belangrijk'

Voedingskundige Yneke Vocking benadrukt het belang van een ontbijt. “Gemiddeld moet je het tot aan je ontbijt 12 uur zonder brandstof doen als je de avond daarvoor voor het laatst hebt gegeten”, stelt ze.

“Alle reden dus om ’s ochtends energie, vocht en voedingsstoffen tot je te nemen. Besef dat als je niet ontbijt, je twee derde van de dag op reserves teert. Ontbijten loont dus.”

Langzaam en snel

Speciaal voor Nederlanders die het ontbijt overslaan, introduceert moederbedrijf Mondelez belVita Breakfast ontbijtbiscuits. Het gaat om een langzaam, snel alternatief. Langzaam vanwege de langzaam vrijkomende koolhydraten en snel omdat het makkelijk is voor de haastige ochtendforens, stelt het bedrijf.

Door het gebruik van volkorengranen, vitaminen en mineralen en het gecontoleerde bakproces bevat belVita Breakfast langzaam verteerbaar zetmeel dat voor het geleidelijk afgeven van de koolhydraten zorgt. Zo zorgt het volgens Mondelez voor energie voor de hele ochtend.

EFSA-gezondheidsclaim

Het bedrijf kwam met de granenkoekjes na meer dan 10 jaar onderzoek en productontwikkeling. Het product mag van EFSA sinds september 2013 de gezondheidsclaim ‘consumptie van producten met een hoog gehalte  aan langzaam verteerbaar zetmeel doet het bloedglucosegehalte na een maaltijd minder stijgen dan producten met een laag gehalte aan langzaam verteerbaar zetmeel’ voeren.

Gebalanceerd ontbijt

Voor een gebalanceerd ontbijt met BelVita moeten volgens het bedrijf 4 biscuitjes worden genomen samen met een zuivelproduct, een portie fruit en een kop koffie of thee.

BelVita is in Frankrijk en België al langer op de markt. Recentelijk werd het in de VS en het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd. Nu is Nederland aan de beurt. Het wordt verder nog in een 20-tal andere landen op de markt gebracht.

In 5 smaken

In Nederland is belVita Breakfast nu verkrijgbaar in de smaken Cranberry, Melk & Granen en Meergranen. Daarnaast zijn er Sandwich ontbijtbiscuits in de smaken Yoghurt en Yoghurt-aardbei.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?