Lipton als eerste 100% gecertificeerde thee

download

Alle producten van Lipton in Nederland en België hebben sinds kort een Rainforest Alliance certificatie en zijn hiermee de eerste. Ook de theeplantages van Lipton in Kericho, Kenia dragen het keurmerk. Lipton gaat binnen twee jaar het hele assortiment voorzien van een Rainforest Alliance certificatie. Doel van Lipton is  wereldwijd alle thee in het assortiment te certificeren met het keurmerk. De producten van het bedrijf worden verkocht in meer dan 150 landen. Voor de eigen theeplantages gebruikt Lipton 97% energie van natuurlijke bronnen.

Lipton voorziet 16.000 werknemers en hun gezinnen van huisvesting, gratis gezondheidszorg en scholing voor de kinderen. Daarnaast gebruikt Lipton duurzame landbouwtechnieken voor het behoud van de natuur en het ecosysteem, aldus Martine Willems, Manager Markets Transformation bij Rainforest Alliance.

“De uitdagingen waar we met zijn allen voor staan, zijn dringender dan ooit: klimaatverandering, ontbossing, systematische armoede en ongelijkheid. Die zijn in toenemende mate verweven met ons land- en bosbeheer en de manier waarop we voedsel en bosbouwproducten verbouwen. De nauwe samenwerking met merken zoals Lipton is cruciaal om wereldwijd een grote impact te creëren.”

In Kenia hebben ongeveer 560.000 boeren nu meer inkomen. Dit komt onder meer door de opleiding die zij van Lipton krijgen.

Lees ook
Alternatief stikstofplan: Meer geld voor boeren met duurzame producten

Alternatief stikstofplan: Meer geld voor boeren met duurzame producten

Een groep experts overhandigde het kabinet 18 augustus een eigen stikstofplan met de titel Toekomst zoekt Boer. De stikstofuitstoot moet in dit plan nog steeds met de helft verminderen, maar de overheid moet de duurzame boeren helpen. Deze krijgen nu te weinig voor hun producten.

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

De verkopen van producten met het Fairtrade keurmerk in Nederland stegen vorig jaar met 11%. Dat blijkt uit het jaarverslag van Fairtrade Nederland. De grootste stijgers in verkocht volume waren chocolade, koude dranken, koffie en thee.

Certificeringssysteem voor verkoop onverpakte biologische producten vereenvoudigd

Certificeringssysteem voor verkoop onverpakte biologische producten vereenvoudigd

Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit informeerde de Tweede Kamer op 21 juni in een Kamerbrief over de actuele stand van zaken van de certificering van supermarkten, kleine verkooppunten en speciaalzaken voor de verkoop van onverpakte biologische producten. Verkooppunten die onverpakte biologische producten verkopen, moeten hiervoor...