Live verpakkingstesten op Empack 2018

Live verpakkingstesten

De verpakkingsbeurs Empack en Sebert Trillingstechniek werken samen voor de aanstaande editie van Empack op 10, 11 en 12 april 2018 . Sebert Trillingstechniek gaat live verpakkingstesten demonstreren op de Creative Corner van Empack 2018.

Sebert Trillingstechniek neemt een Repeated Rotational droptester mee waar tijdens elke beursdag kleine pakketjes in vallen. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in export krijgen de unieke mogelijkheid om van dichtbij mee te maken wat zo’n verpakking allemaal moet doorstaan tijdens zijn reis naar het buitenland.

Michelle van Helvoirt namens Empack: “Tot op heden voert men een vrachtwagen simulatie test uit met een 1-richting shaker. De verwachting is dat er binnen nu en 5 jaar getest gaat worden met de 6 DOF shaker techniek. Dit is een unieke techniek, die nog vrij onbekend is in testland. Bezoekers kunnen dit ervaren op Empack.”

Het Stedelijk Museum Amsterdam stelt haar transportkisten voor schilderijen beschikbaar. Met een G-meting worden de versnellingswaarden van de vallende transportkisten gepresenteerd. Men denkt dat een versnelling tot 100G veel is, maar dit valt in de praktijk vaak mee. Om die reden kan de bezoeker zelf ervaren wat de verschillen tussen bepaalde G-waarden zijn door bijvoorbeeld met een rubber hamer en daarna met een stalen hamer te slaan. Hierdoor wordt inzichtelijk wat die verschillen zijn.

Empack wordt georganiseerd in Jaarbeurs Utrecht. De verpakkingsvakbeurs is op 10, 11 en 12 april 2018 te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. De beurs vindt gelijktijdig plaats met Packaging Innovations, het marketing & design event voor verpakkingen en display.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Dit is er op 5 & 6 april te doen op Empack

Dit is er op 5 & 6 april te doen op Empack

Het verpakkingsevent Empack en Packaging Innovations komt steeds dichterbij. Op 5 en 6 april vindt de beurs plaats in Brabanthallen in Den Bosch. Dit zijn de activiteiten op de beursvloer.

Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend

Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend

Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige programma bekend gemaakt voor het verpakkingsevent Empack en Packaging Innovations op 5 en 6 april in Brabanthallen in Den Bosch. Er zijn meer dan 30 sessies bij te wonen: van de psychologie van verpakkingen tot de oplossingen voor verpakkingen op logistiek gebied. Daarnaast worden beide ochtenden afgetrapt...

Tetra Pak start nieuw onderzoek naar duurzame voedselverpakkingen

Tetra Pak start nieuw onderzoek naar duurzame voedselverpakkingen

Tetra Pak is in samenwerking met stralingslaboratorium MAX IV begonnen met onderzoek gericht op het bevorderen van de duurzaamheid van voedselverpakkingen op basis van vezels. Het onderzoek heeft als doel om nieuwe inzichten te verkrijgen in de nanostructuur van vezelmaterialen. De eerste toepassing is gericht op het optimaliseren van de samenstelling...