Logo op verpakkingen met verantwoorde soja

RTRS-logo

ROTTERDAM - Producenten die verantwoorde soja kopen, kunnen het logo van de Round Table on Responsible Soy (RTRS) op hun verpakkingen plaatsen.

Door dit initiatief kunnen de zogenoemde Credit Buyers zichtbaar maken dat ze de productie van duurzame soja ondersteunen, bericht vakblad De Molenaar.

Logo

Dit logo kan niet alleen worden gebruikt in marketinguitingen en persberichten, maar ook op de verpakking. Hierdoor weten consumenten of de producent aandacht heeft voor het milieu, sociale omstandigheden en andere RTRS-criteria. Het logo geeft elke organisatie of bedrijf de mogelijkheid om te laten zien dat ze duurzame soja belangrijk vinden”, laat RTRS weten.

Betekenis logo

Wanneer het logo op een verpakking staat, betekent dit dat het bedrijf genoeg ‘credits’ heeft gekocht om de hoeveelheid soja die is gebruikt te dekken. Ook heeft het bedrijf RTRS inzicht gegeven in de credit-transacties, waardoor de transparantie vergroot.

Credit-handel

In 2013 is de handel in credits gestegen met meer dan 40 procent. Bedrijven die soja kopen op de reguliere markt, kunnen ‘duurzame sojaproductie-credits’ kopen van sojaproducenten. Eén credit staat voor de duurzame productie van 1 ton sojabonen. Elk bedrijf of elke organisatie die de productie van duurzame soja ondersteunt, credits kopen.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland is de grootste importeur van cacaobonen in de wereld. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS. In 2018 importeerde Nederland 1,1 miljard kg cacaobonen. In tien jaar tijd is die hoeveelheid verdubbeld; in 2008 importeerde Nederland 0,56 miljard kg.   Ongeveer de helft van de cacaobonen die Nederland importeert komt uit Ivoorkust. Ook...

ABN Amro voorspelt stijgende graanprijzen

ABN Amro voorspelt stijgende graanprijzen

De prijzen van mais, tarwe en soja gaan komend jaar stijgen. Dat voorspelt ABN Amro in het rapport Agri Granen Insights. De prijsontwikkeling van granen kende het afgelopen jaar sterke pieken en dalen door extreme weersomstandigheden en mondiale handelsconflicten.

Gen-soja tegen diarree

Gen-soja tegen diarree

In Gent zijn sojaplanten dusdanig gemodificeerd dat ze antilichamen aanmaken in hun bonen. Het resulterende sojameel verkleint de kans op darminfecties bij biggen, valt te lezen in Nature Biotechnology. Het wordt in de eerste plaats gebracht als alternatief voor excessief antibioticagebruik in de varkenshouderij. Maar met dezelfde techniek...