Logo op verpakkingen met verantwoorde soja

ROTTERDAM - Producenten die verantwoorde soja kopen, kunnen het logo van de Round Table on Responsible Soy (RTRS) op hun verpakkingen plaatsen.

Door dit initiatief kunnen de zogenoemde Credit Buyers zichtbaar maken dat ze de productie van duurzame soja ondersteunen, bericht vakblad De Molenaar.

Logo

Dit logo kan niet alleen worden gebruikt in marketinguitingen en persberichten, maar ook op de verpakking. Hierdoor weten consumenten of de producent aandacht heeft voor het milieu, sociale omstandigheden en andere RTRS-criteria. Het logo geeft elke organisatie of bedrijf de mogelijkheid om te laten zien dat ze duurzame soja belangrijk vinden”, laat RTRS weten.

Betekenis logo

Wanneer het logo op een verpakking staat, betekent dit dat het bedrijf genoeg ‘credits’ heeft gekocht om de hoeveelheid soja die is gebruikt te dekken. Ook heeft het bedrijf RTRS inzicht gegeven in de credit-transacties, waardoor de transparantie vergroot.

Credit-handel

In 2013 is de handel in credits gestegen met meer dan 40 procent. Bedrijven die soja kopen op de reguliere markt, kunnen ‘duurzame sojaproductie-credits’ kopen van sojaproducenten. Eén credit staat voor de duurzame productie van 1 ton sojabonen. Elk bedrijf of elke organisatie die de productie van duurzame soja ondersteunt, credits kopen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Sojaproducenten VS maken herkomst sojabonen traceerbaar

Sojaproducenten VS maken herkomst sojabonen traceerbaar

Sojaproducenten in de Verenigde Staten maken de herkomst van hun sojabonen traceerbaar in 80 landen, waaronder in Nederland. Met een nieuw systeem van overdraagbare certificaten kan de klant die sojabonen gebruikt precies zien waar de sojabonen vandaan komen en of ze op een duurzame manier zijn geteeld. In Nederland verwerken fabrikanten sojabonen in...

Meatless Farm maakt omslag van soja naar erwt

Meatless Farm maakt omslag van soja naar erwt

Vleesvervangerproducent Meatless Farm gebruikt voortaan erwt in plaats van soja in alle producten. Meatless Farm maakt de overstap omdat het verbouwen van erwten minder belastend is voor het klimaat en de gezondheid.

EU subsidieert ontwikkeling duurzaam extractiemiddel eiwitten en oliën

EU subsidieert ontwikkeling duurzaam extractiemiddel eiwitten en oliën

De Europese Unie heeft een subsidie van 2,8 miljoen euro toegekend voor de verdere ontwikkeling van EcoXtract, een middel dat op duurzame wijze plantaardige oliën en eiwitten extraheert.