Look-O-Look helpt mensen met arbeidsbeperking aan baan

21 september 2016

Look-O-Look gaat binnenkort in Oost-Groningen 200 tot 300 mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen. De snoepfabrikant uit het Gelderse Andelst zet daar samen met leer- en werkbedrijf Synergon uit Winschoten een groot verpakkingscentrum op.

Dat meldt De Ondernemer. Het centrum biedt werk aan mensen die zijn aangewezen op prikkelarm werk. Ze worden geactiveerd via re-integratie en leerwerktrajecten en kunnen er ook een vakgerichte praktijkopleiding volgen.

Look-O-Look, onderdeel van Perfetti Van Melle, laat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt al langer participeren. Het bedrijf heeft partners gevonden in sociale werkvoorzieningen in Arnhem, Nijmegen en Den Bosch. Ook in de eigen productielocatie in Andelst werken 150 mensen met een arbeidsbeperking.

'Voorbeeld nemen'

Staatssecretaris Klijnsma  van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was in Andelst aanwezig bij de ondertekening van de intentieverklaring voor het verpakkingscentrum.

Zij verwelkomt de samenwerking omdat het een bijdrage levert aan de Participatiewet, die bedoeld is om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Klijnsma vindt dat ondernemers in Nederland een voorbeeld mogen nemen aan Look-O-Look.

De samenwerking in Oost-Groningen is tot stand gekomen met hulp van Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM).

Lees ook:

Look-O-Look: meer inpakken in Nederland (29 augustus 2013)

Altijd op de hoogte blijven?