Lunenberg en Egbert Kruiswijk samen in Westfort

2 mei 2014

IJSSELSTEIN - Lunenburg Vlees en Egbert Kruiswijk Vleesproducten gaan samen verder onder de naam Westfort Vleesproducten.

Met de keuze voor de naam Westfort nemen beide bedrijven de naam over van de gezamenlijke slachterij in Gorinchem. De slachterij, die in 2003 van start ging, vormde een belangrijke stap in de intensieve samenwerking die vorig jaar uiteindelijk resulteerde in een volledige fusie tussen beide bedrijven. 

Naam en beeldmerk

“Een nieuwe koers verdient een nieuwe naam”, stelt het fusiebedrijf. Behalve de nieuwe naam is er ook een nieuw beeldmerk gepresenteerd. Dit wordt gefaseerd doorgevoerd door de verschillende bedrijfsonderdelen. De concepten voor de consumenten, zoals IJsselland Vleeswaren en St. Hendrick, zullen niet veranderen.

Vleesverwerking

Westfort is een varkensvleesbedrijf dat de hele vleesverwerking omvat: inkoop van varkens, slachterij, vleesverwerking, produceren van vleeswaren en levering van vlees aan slagers, supermarkten, horeca en vleeswarenbedrijven.

600 medewerkers

Westfort meldt met een gezamenlijk jaarlijks volume van 1,4 miljoen varkens zo’n 10 procent marktaandeel in Nederland te hebben. Het fusiebedrijf heeft ruim 600 medewerkers en vestigingen in Oudewater, IJsselstein, Hedel en Gorinchem.

Lees ook:

Lunenberg en Egbert Kruiswijk fuseren (16 april 2013)

Altijd op de hoogte blijven?