Maaltijd met gelatinecoating gaat markt op

evmi-fortified3

Fortified Food Coatings gaat de markt op met de eigen gelatinecoating. Dit door een investering van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De eerste maaltijden verrijkt met deze coating met extra nutriënten zullen naar verwachting in mei worden aangeboden.

Diederik Bruins, CEO van Fortified, startte in 2013 met het bedrijf. Door kant-en-klaarmaaltijden te voorzien van een gelatinecoating met nutriënten, krijgen consumenten (bijvoorbeeld ouderen) meer voedingsstoffen binnen. Ook zien de maaltijden er aantrekkelijker uit.

Fortified stond in december op de vakbeurs HI Europe in Amsterdam. Het bedrijf heeft de technologie ontwikkeld en de robot die de coating sprayt. Het concept was eerder dit jaar genomineerd voor de HAS Award 2014 in de categorie praktijkonderwijs.

'Substantiële bijdrage'

Het bedrijf vond al snel partners in DSM, Rousselot, Marel, Bunzl, Henri en Hutten Catering. Nu gaat de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) erin investeren. Het bedrag is niet bekendgemaakt.

De investering past in het Innovatieprogramma Agrofood dat de BOM samen met de provincie Noord-Brabant heeft opgesteld. Daarmee willen de partijen ‘een substantiële bijdrage’ leveren aan bedrijven en hen ondersteunen om in te spelen op nieuwe marktkansen.

Ouderen en topsporters

Fortified focust in eerste instantie op maaltijden voor ouderen en topsporters. Voor beide doelgroepen heeft het bedrijf blends van nutriënten ontwikkeld die specifiek aansluiten op hun behoeften.

Het belang van de investering in Fortified is volgens BOM evident. “Maaltijden voor ouderen waaraan met behulp van de coatings van Fortified een mix van vitamines en mineralen worden toegevoegd, komen immers ten goede aan hun welzijn”. stelt Miriam Dragstra, directeur van BOM Capital.

'Cross-over met potentie'

“Dit product is een echte cross-over tussen high tech en health. Fortified Foods Coatings is een bedrijf met een enorme internationale potentie. Maakt het de plannen waar, dan is de toegevoegde waarde voor de Brabantse economie groot.”

Lees ook:

Maaltijd met gelatinecoating voor extra voedingsstoffen (2 december 2014)

Lees ook
Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Drooggevroren aardbeipoeder zou wel eens het ei van Columbus kunnen zijn voor ijsfabrikanten. Onderzoekers van de Agricultural Research Service (ARS), het onderzoeksbureau van het Amerikaanse ministerie van landbouw, ontdekten dat drooggevroren fruitpoeders de structuur en smaak van ijs verbeteren. Simpel gezegd: het ijs smelt niet en blijft beter...

De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De dag begint voor Liselotte Mooiweer, project manager/development specialist Early Life Nutrition bij FrieslandCampina Ingredients, met een fietstocht naar de campus van de Wageningen Universiteit. Daar is het lichte gebouw van het FrieslandCampina innovation centre met haar laboratoria, proefproductielhal en kantoren gehuisvest. Liselotte Mooiweer is...

Vezelhennep als eiwit- en oliebron

Vezelhennep als eiwit- en oliebron

HempFlax in Oude Pekela verwerkt sinds 1993 vezels uit lokaal verbouwde hennep. Terwijl hennepteelt na de Tweede Wereldoorlog verboden werd omdat deze geen voedsel opleverde, zijn ‘neutraceuticals’ nu uitgegroeid tot belangrijke markt voor vezelhennep. Eén van de nieuwste loten aan de stam is hennepeiwit. Door naar mogelijkheden...