Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt coöperatie

17 januari 2022 Redactie Food

Het maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt een coöperatie van klanten, medewerkers, boeren en andere geïnteresseerden. Hiervoor zoekt Boerschappen duizenden nieuwe mede-eigenaren, laat het bedrijf weten in een persbericht

De afgelopen 2 jaar groeide Boerschappen bijna 500% tot ruim €7.3 miljoen euro. Oprichter Stijn Markusse: “Het afgelopen jaar spraken we met tientallen impact funds, investeringsmaatschappijen en banken om samen te werken aan de groei van ons bedrijf. Ze spraken over onze exit-strategie, zeggenschap, onze winstcijfers over 4 jaar en zelfs over de rechten om ons bedrijf te mogen verkopen als de hoogste bieder kwam. Vanzelfsprekend paste dat niet bij ons en hebben we de keuze voor een coöperatie gemaakt.”

Door een coöperatie wil Boerschappen samenwerken met aandeelhouders die niet enkel een commercieel belang hebben, maar ook willen denken aan de wereld. Stijn Markusse: “En die bovendien samen met ons willen optrekken in onze missie om een voedselketen te maken die deugt voor iedereen die erin betrokken is.” . Vanaf 14 januari start de campagne en is het mogelijk om aandelen te reserveren. Meer informatie hierover is de vinden op boerschappen.nl.

Boerschappen is opgericht in 2013. Met een team van zo’n 60 medewerkers en een netwerk van ruim 150 kleinschalige makers en boeren levert het bedrijf maaltijdboxen door heel Nederland. Het doel van Boerschappen is om te laten zien dat er voedselketens kunnen bestaan die goed zijn voor de boer, omgeving, natuur, dierenwelzijn en een gezonde levensstijl.

 

Altijd op de hoogte blijven?