Makro Nederland schrapt 600 banen

Bij Makro Nederland verdwijnen de komende drie jaar 600 banen. Het groothandelsbedrijf wil een nieuw winkelconcept ontwikkelen. Hierbij vallen gedwongen ontslagen, zegt Makro Nederland-directeur Kef van Helbergen. Er werken in totaal 4000 mensen bij de 17 vestigingen in Nederland.

De banen verdwijnen zowel bij de vestigingen als op het hoofdkantoor. Daarover bericht de NOS.

Helft producten verdwijnt

Makro, onderdeel van het Duitse winkelconcern Metro, trekt ruim 50 miljoen euro uit voor het nieuwe winkelconcept. Daarbij wordt flink gesnoeid in het aantal producten. De verwachting is dat nog maar de helft van het huidige aantal producten zal worden aangeboden.

Het gaat dan om 32.000 producten in plaats van de huidige 65.000 producten. Vewel van die prodcuten zullen foodgerelateerd zijn.

De ruimte die vrijkomt, kan worden ingevuld door tijdelijke en permanente shop-in-shops. Hier kunnen andere ondernemers hun diensten of producten aanbieden.

Markt- en ontmoetingsplaats

Behalve een marktplaats voor ondernemers wordt de Makro ook een ontmoetingsplaats voor hen. Zo zullen ook werkplekken en vergaderruimtes worden aangeboden.

Met de ombouw verwacht het concern de komende drie jaar een ‘stevige’ omzetgroei te behalen.

Lees ook:

Lees ook
Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

DSM reorganiseert voedingstak en schrapt 350 banen

DSM reorganiseert voedingstak en schrapt 350 banen

Chemieconcern DSM heeft een reorganisatie aangekondigd van de divisie voeding, die ervoor moet zorgen dat de organisatie efficiënter en behendiger zijn producten in de markt kan zetten. Door de reorganisatie verliezen 350 mensen hun baan, een aantal in Nederland maar vooral in Zwitserland en de VS. De ontslagen vallen vooral op centraal en managementniveau. Onder...

NVWA: 'Ossenstaarten Veviba geleverd aan meer Nederlandse bedrijven'

NVWA: 'Ossenstaarten Veviba geleverd aan meer Nederlandse bedrijven'

De ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf Veviba zijn meer Nederlandse bedrijven terechtgekomen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt bekend dat ze de lijst hebben uitgebreid met 16 bedrijven. Het totale aantal bedrijven die de 'onveilige' ossenstaarten hebben verkocht komt hiermee op 35. De NVWA vulde de lijst aan vanwege meldingen...