Marianne Geleijnse nieuwe vicevoorzitter Gezondheidsraad

Gezondheidsraad

Prof. Marianne Gelijnse wordt per 1 januari vicevoorzitter van de Gezondheidsraad. De ministerraad stemde er 8 december mee in dat zij bij de Koning wordt voorgedragen. Geleijnse volgt Hans Severens op. Severens wordt die decaan van de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).

Geleijnse studeerde Biomedische wetenschappen in Leiden en volgde een master Epidemiologie in Rotterdam. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam promoveerde zij op onderzoek naar natrium, kalium en bloeddruk. Sinds 1999 werkt zij bij de afdeling Humane Voeding van de Wageningen Universiteit. Vanaf 2015 werkt zij daar als hoogleraar Voeding en hart- en vaatziekten.

Bij de Gezondheidsraad was ze eerder betrokken bij de totstandkoming van de Richtlijnen goede voeding 2015. Ook is Gelijnse lid van de Commissie Voeding van de raad (tot 1 januari 2018).

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 12-2023

Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 12-2023

Consumenten kiezen vaker voor een huismerk, ontwikkelingen in de biotechnologie,’s werelds eerste bananenfabriek en een hogere sojaoogst. Wat lazen we afgelopen week? Een greep uit de media.

Voedingsindustrie in de media | Week 11-2023

Voedingsindustrie in de media | Week 11-2023

Groene transitie binnen de voedingsmiddelenindustrie, onderzoek naar risico’s van ‘nieuwe’ plantaardige voeding en het voedselsysteem kan met 1 graad bijdragen aan de opwarming van de aarde. Wat lazen we afgelopen week? Een greep uit de media.

Eén ecolabel voor duurzaamheid voedingsmiddelen

Eén ecolabel voor duurzaamheid voedingsmiddelen

In Den Haag vond op 16 februari de eerste internationale conferentie plaats over de ontwikkeling van één Europees ecolabel voor duurzaamheid van voeding. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR) nemen alvast de eerste stappen.