Marjolein Brasz nieuwe Managing Director Foodvalley NL

foodvalley-marjolein

Marjolein Brasz vervangt vanaf 1 augustus Roger van Hoesel als directeur van Foodvalley NL. Brasz heeft ervaring in verschillende business development- en managementfuncties waarbij innovatie centraal stond. Zo was ze commercieel manager bij AEB Amsterdam en hoofd van het circulair programma van de Amsterdam Economic Board.

Brasz: “Nederland is in de positie om een belangrijke rol te spelen in de wereldwijze transitie naar een duurzaam voedselsysteem. We hebben veel ervaring, kennis en een goede reputatie. Omdat we gewend zijn om de samenwerking aan te gaan tussen verschillende sectoren en ketens is onze innovatieve kracht immens. Het is nu van wezenlijk belang om deze kracht te gebruiken ten gunste van onderzoek, business en de versnelling van de transitie.”

Foovalley NL

Foodvalley NL werd in 2004 opgericht en vormt een businessnetwerk voor bedrijven in de agri- en foodbranches. Het vormt een brug voor bedrijven van alle groottes om samenwerkingen op het gebied van kennis, faciliteiten en partnerschappen aan te gaan. Dit doet Foodvalley onder door projecten te starten, gedeeld stands op beurzen te faciliteren en innovatie-scans aan te bieden. Het bedrijf heeft tot doel is om innovatie op vier gebieden te versnellen, namelijk circulaire landbouw, voedsel en gezondheid, eiwittransitie en ‘smart and digital technology’.   

Meer over
Lees ook
Foodvalley Champions 2020 bekend

Foodvalley Champions 2020 bekend

De Nieuwe Melkboer, In Ovo en Grünten zijn uitgeroepen tot Foodvalley Champions 2020. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Foodvalley Summits in de categorieën Eiwittransitie, Circulaire AgriFood en Voeding en Gezondheid. De jury beoordeelde op het innovatie karakter van de bedrijven en de impact van de innovaties. De winnaars krijgen onder andere...

Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland verbinden zich aan The Protein Cluster

Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland verbinden zich aan The Protein Cluster

De provincies Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland sluiten zich aan bij The Protein Cluster. Dit is een bedrijvennetwerk dat de provincies Gelderland en Overijssel in 2017 samen met Oost NL en Foodvalley NL startten. De samenwerking gaat op 13 oktober, tijdens de Foodvalley Summits, officieel van start.

Genomineerden Foodvalley Champions 2020 bekend

Genomineerden Foodvalley Champions 2020 bekend

Foodvalley maakt de genomineerden van de Foodvalley champions prijs bekend. De prijs kent drie categorieën: eiwittransitie, circulaire agrifood en voeding & gezondheid. Volgens de initiatiefnemer hebben de negen genomineerden gemeen dat ze innovaties ontwikkelden met een grote potentiële impact.