Marjolein Brasz nieuwe Managing Director Foodvalley NL

foodvalley-marjolein

Marjolein Brasz vervangt vanaf 1 augustus Roger van Hoesel als directeur van Foodvalley NL. Brasz heeft ervaring in verschillende business development- en managementfuncties waarbij innovatie centraal stond. Zo was ze commercieel manager bij AEB Amsterdam en hoofd van het circulair programma van de Amsterdam Economic Board.

Brasz: “Nederland is in de positie om een belangrijke rol te spelen in de wereldwijze transitie naar een duurzaam voedselsysteem. We hebben veel ervaring, kennis en een goede reputatie. Omdat we gewend zijn om de samenwerking aan te gaan tussen verschillende sectoren en ketens is onze innovatieve kracht immens. Het is nu van wezenlijk belang om deze kracht te gebruiken ten gunste van onderzoek, business en de versnelling van de transitie.”

Foovalley NL

Foodvalley NL werd in 2004 opgericht en vormt een businessnetwerk voor bedrijven in de agri- en foodbranches. Het vormt een brug voor bedrijven van alle groottes om samenwerkingen op het gebied van kennis, faciliteiten en partnerschappen aan te gaan. Dit doet Foodvalley onder door projecten te starten, gedeeld stands op beurzen te faciliteren en innovatie-scans aan te bieden. Het bedrijf heeft tot doel is om innovatie op vier gebieden te versnellen, namelijk circulaire landbouw, voedsel en gezondheid, eiwittransitie en ‘smart and digital technology’.   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Webinar over upcycling van zijstromen in circular agrifood

Webinar over upcycling van zijstromen in circular agrifood

Het upcyclen van zijstromen van landbouw- en voedselproductie is een van de meest effectieve technologische en supply chain-oplossingen om voldoende en verantwoord geproduceerd voedsel te produceren voor een groeiende wereldbevolking. Er zijn al veel technologische innovaties in ontwikkeling om deze zijstromen te benutten voor voedingsingrediënten en...

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...

Verruiming subsidieregeling Regio Deal Foodvalley

Verruiming subsidieregeling Regio Deal Foodvalley

Gezamenlijk investeren in nieuwe innovatiefaciliteiten, zoals demonstratie- en testfaciliteiten en pilot productiefaciliteiten met het doel om innovatieve activiteiten te stimuleren. De verruiming van de subsidieregeling van de Regio Deal Foodvalley biedt bedrijven en instellingen tot max. 50% subsidie aan nieuwe faciliteiten van doorontwikkeling prototypes...