Marketing

Beeter ‘beste uit test’ Consumentengids

Beeter ‘beste uit test’ Consumentengids

DEN HAAG – Wokstukjes op basis van Beeter komen als beste uit de test van de Consumentengids in de categorie vleesvervangende wokproducten. Ook krijgt het van alle vleesvervangers de hoogste totaalscore.

Dat staat in het novembernummer van de Consumentengids.

In opdracht van de Consumentenbond hebben 4 culinaire professionals in totaal 16 commerciële vleesvervangers getest.

Er is hoop
De smaak van de vleesvervangers stelt volgens het testpanel over het algemeen zwaar teleur (droog, sponzig en taai). “Maar er is hoop dankzij een Nederlandse uitvinding met de onbescheiden naam ‘Beeter’,  concludeert de Consumentengids.

De beoordelers gaven Beeter qua smaak het hoogste cijfer, gemiddeld een 7. De Valess Schnitzel werd tweede, met een 6-, en de Tivall groenteschijf werd met een 5+ derde.

‘Echt uniek’
Beoordeler Pierre Wind merkte over de Beeter-wokstukjes onder meer op: “Is dit Beeter? Ja, hier fop je een vleeseter mee! Echt uniek. Heel knap.”

Ook op het gebied van ingrediënten en gezondheid scoren de Beeter-wokstukjes. Ze haalden een ++score op zowel een laag gehalte aan verzadigd vet en een hoog gehalte aan eiwit.

Vegetarische Slager
Producten op basis van Beeter (van fabrikant Ojah uit Ochten) zijn voor consumenten op dit moment verkrijgbaar bij zo’n 40 verkooppunten van De Vegetarische Slager.

Recent introduceerde Froster onder merk ‘VaryGood Beeter’ concepten voor de out-of-home markt. Binnenkort komen op Beeter gebaseerde producten breder beschikbaar via groothandels en het retailkanaal.

Lees ook:
Nieuwe vleesvervanger Proviand (10 oktober 2011)

Ojah-fabriek voor Beeter officieel open (3 oktober 2011)

‘Beeter’ genomineerd voor Food Valley Award (5 juli 2011)

‘Smaakverschil vlees en vega vervaagt’ (2 mei 2011)

De Vegetarische Slager opent deuren (14 oktober 2010)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Beeter

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *