Marketing
Leffe Bierbrood

Robèrt van Beckhoven onthulde 17 oktober zijn nieuwste brood: het Leffe Bierbrood. Leffe bier is het basisingrediënt voor het brood. Leffe Bierbrood is vanaf 1 november verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten, diverse cafés, en in de bakkerij van Robèrt Van Beckhoven.

Leffe bier

Voor de basis van het brood gebruikte Van Beckhoven drie verschillende soorten Leffe abdijbier: Blond, Bruin en Tripel. Het brood komt daardoor in drie varianten: zacht en subtiel, kruidig en licht bitter, en bitter en zoet. De combinatie bier en brood gaat eeuwen terug. De eerste bieren, die zo’n zevenduizend jaar geleden werden gebrouwen, maakte men van half gebakken brood dat in water werd gedrenkt voor een gefermenteerd effect.

Van Beckhoven: “Leffe bier heeft de perfecte smaakcombinatie om brood mee te verrijken. Met een zachte, toch krachtige en complexe smaak, en een passende bitterheid is dit het juiste abdijbier voor mijn recept.”

Robert van BeckhovenAbdijbrood

Het Leffe bierbrood heeft een bereidingstijd van vier dagen. De roggekorrels worden uren geweekt in abdijbier, zodat de korrels zich tot en met de kern vol kunnen zuigen met bier. Na afloop zijn ze helemaal verzadigd en hebben ze de smaak van het bier overgenomen. Daarna worden ze gekookt en blijft alleen de smaak van het bier over.

Bierbrood mix

Bier- en foodliefhebbers kunnen vanaf 1 november kunnen ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept. Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Speciaal voor de thuisbakkers heeft Van Beckhoven een tutorial opgenomen, zodat iedereen een perfect bierbrood kan bakken. Ook krijgen klanten bij verschillende horecazaken een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier.

Robèrt van Beckhoven is de enige bakker in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt. Hij is bekend van zijn rol als jurylid in de populaire tv-serie Heel Holland Bakt en heeft een eigen winkel in Oisterwijk.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *