Meer dan 650.000 verschillende Nutella-potten

22 februari 2018

Nutella brengt vanaf 26 februari een limited edition van de Nutella-pot op de markt. Meer dan 650.000 verschillende Nutella-potten zijn in de Nederlandse supermarkten te vinden. Elke pot heeft een uniek design, gemaakt met een speciaal ontwikkeld algoritme, waardoor geen één pot hetzelfde is. Alle 650.000 (825 gr. en 400 gr.)  potten zijn als limited edition herkenbaar aan het unieke nummer.

Nutella is twee jaar bezig geweest met het ontwerpen van de unieke designs. Ferrero, het moederbedrijf van Nutella, werkte hiervoor samen met het softwarebedrijf HP. Zij ontwikkelden hiervoor een speciaal softwareprogramma, HP SmartStream Mosaic. Volgens een algoritme zoomt het programma in en uit en roteert het patroon, waaruit de honderdduizenden designs gecreëerd werden.

De campagne is eerder al in Italië uitgerold, waar 7 miljoen unieke designs op de markt werden gebracht aan de hand van hetzelfde algoritme. Met de 650.000 verschillende potten in Nederland viert Nutella de uniekheid van ieder mens. De Nutella® potten zijn bij de reguliere verkooppunten te koop.

Altijd op de hoogte blijven?