Ravensbergen Food BV gebruikt de Ishida DACS-G controleweger

27 augustus 2018

Ravensbergen Food BV, Nederlandse producent van granenrepen, gebruikt de Ishida DACS-G controleweger. Deze biedt hoge snelheden, een groot gebruiksgemak en uitstekende betrouwbaarheid, compleet met een definitieve gewichtsbevestiging voor multiverpakkingen met granenrepen en koeken.

Ishida DACS-G

De DACS-G bereikt snelheden tot 150 verpakkingen per minuut voor dubbelverpakte repen in multiverpakkingen van drie, vier, vijf en zes stuks, en ongeveer 98 verpakkingen per minuut voor de traditionele ronde koeken in verpakkingen van maximaal acht stuks. Hoewel de controleweger een topsnelheid van 160 verpakkingen per minuut heeft worden de prestaties van de lijn bepaald door de geautomatiseerde case packer die de multiverpakkingen in trays plaatst, klaar voor de winkel.

De flexibiliteit van de controleweger heeft als bijkomend voordeel dat als er een probleem is met de case packer, de transportband die de toevoer naar de DACS-G verzorgt als een buffer kan fungeren om verpakkingen vast te houden. De transportband kan worden vertraagd om de vastgehouden verpakkingen geleidelijk vrij te geven zodra de lijn weer volledig operationeel is. Dankzij de hoge snelheid van de controleweger kunnen deze verpakkingen vervolgens snel worden verwerkt.

De DACS-G is uitgerust met zowel een systeem voor bevestiging van afkeuring (Reject Confirmation) en het IDCS (Ishida Data Capture System). Het bevestigingssysteem bestaat uit een sensor in de bin voor afgekeurd product, die elke verpakking detecteert die door het persluchtsysteem van de transportband wordt verwijderd. Dit is een specifieke vereiste voor winkelbedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

Ravensberger-300x200 ©Ishida/Ravensberger

Ravensberger Food

Het IDCS verstrekt waardevolle productiegegevens die op afstand toegankelijk zijn. Op die manier kan Ravensbergen Food de algemene efficiëntie van de lijn beoordelen en indien nodig aanpassingen aanbrengen om de verpakkingsfaciliteit te verbeteren.

Ravensbergen meldt dat de DACS-G gebruiksvriendelijk is en snel kan worden ingesteld dankzij het intuïtieve touchscreen, waarmee verschillende verpakkingsvereisten snel via het menu kunnen worden opgevraagd. “We zijn zeer onder de indruk van de controleweger, niet alleen met zijn prestaties en betrouwbaarheid maar ook de uitstekende service en ondersteuning die we van Ishida BV hebben gekregen,” aldus Jeroen Volwater van de afdeling Technische Ondersteuning van Ravensbergen.

 

Altijd op de hoogte blijven?