Starbucks start bekerrecycling in Nederland

4 mei 2018

In navolging van de Britse Starbucks gaat Starbucks in elf vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag papieren bekers recyclen. Consumenten kunnen elke gebruikte papieren beker inleveren. Afvalbeheerbedrijf SUEZ verzamelt het materiaal en breekt het af, Essity recyclet het tot nieuwe papierproducten.

"Het terugdringen van afval is onderdeel van de wereldwijde milieudoelstellingen van Starbucks en dit nieuwe bekerrecycling-initiatief in Nederland benadrukt onze toewijding", aldus Susanne Folkerts. Door het voortouw te nemen met het inzamelen en recyclen van papieren bekers, wil Starbucks het gedrag van werknemers en klanten beïnvloeden. “En we hopen hiermee anderen in de branche te inspireren om deel te nemen.”

Het plan voor recycling past binnen Starbucks commitment om de impact op het milieu te verminderen. Daarom biedt Starbucks ook dertig cent korting aan klanten die een herbruikbare beker meenemen. Herbruikbare bekers zijn ook verkrijgbaar bij Starbucks. Ook kunnen klanten die hun bestelling ter plaatse nuttigen gebruik maken van Starbucks' keramische mokken.

 

Altijd op de hoogte blijven?