Tabasco bestaat 150 jaar

23 januari 2018

De pepersaus Tabasco bestaat dit jaar 150 jaar. Zowel het recept en het productieproces zijn in die jaren nauwelijks veranderd. De nazaten van peperboer Edmund McIlhenny maken Tabasco nog altijd van drie ingrediënten: pepers, zout en azijn. De saus is in 185 landen bekend.

Tabasco wordt nog altijd op klassieke wijze geproduceerd. De pepers worden handmatig geplukt. In de fabriek worden de pepers fijngemaakt en gemengd met Avery Island zout. Dit mengsel rijpt drie jaar in eikenhouten vaten. Daarna wordt het mengsel gemengd met gedistilleerd azijn. Het exacte recept is een goed bewaard familiegeheim, maar er komt geen toevoeging aan te pas. De naam Tabasco is gepatenteerd. Deze voert terug op de provincie Tabasco in Mexico, waar de gelijknamige pepervariëteit vandaan komt.                    

De 150 jarig bestaan wordt wereldwijd gevierd. In New Orleans zijn culinaire evenementen van bekende Chefs waarbij de familie Mcllhenny Tabasco fans uitnodigt. Door middel van VR technologie kunnen fans uit de hele wereld zich verplaatsen naar Avery Island en virtueel de geboorteplaats van Tabasco bezoeken. In Nederland worden het hele jaar recepten gedeeld op de social media. Op de website www.tabasco.com komen regelmatig nieuwe video’s en productinformatie te staan.

Altijd op de hoogte blijven?