Mars-fabriek in Brabant deels stilgelegd vanwege corona

coronavirus_Pixabay

De fabriek van Mars in het Brabantse Veghel wordt tot dinsdag deels stilgelegd in verband met het coronavirus. De productielijnen worden aangepast zodat werknemers er veiliger kunnen werken. Het is noodzaak: het virus is al bij werknemers vastgesteld en het ziekteverzuim loopt op.

Het coronavirus slaat hard toe in brabant, en ook op de werkvloer van de Brabantse chocoladefabriek van Mars steeg het aantal zieken. Medewerkers in de voedingsmiddelensector werken gewoon door, en het is aan een productielijn niet altijd mogelijk om voldoende afstand te houden, zo legt directeur Corprate Affairs Roel Govers uit aan Brabants Dagblad. Diverse productielijnen van de fabriek worden tot dinsdag stilgelegd om maatregelen te nemen die de verspreiding van het virus onder werknemers moet tegengaan. De lijnen worden aangepast zodat er bijvoorbeeld meer afstand gehouden kan worden. Ook worden de ploegen aangepast en wordt de werkomgeving vaker schoongemaakt.

Het stilleggen van de productie kost Mars miljoenen, maar het is noodzaak. Gebeurt er niets, dan kan het ziekteverzuim te groot worden en de fabriek helemaal stilvallen. Op deze locatie werken meer dan duizend mensen, die jaarlijks 8,5 miljard repen en snoepjes maken voor merken als Mars, Twix en Snickers.

Bron: Brabants Dagblad

Lees ook
Empack verplaatst naar september 2020

Empack verplaatst naar september 2020

De verpakkingsbeurs Empack is vanwege het coronavirus opnieuw verplaatst. De beurs vindt nu plaats op 15, 16 en 17 september 2020 in Jaarbeurs Utrecht. Eerder verplaatste organisator Easyfairs de beurs al naar 23, 24 en 25 juni 2020.

Alea Publishers steunt winkeliers met oproep koop lokaal

Alea Publishers steunt winkeliers met oproep koop lokaal

Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks. Waar supermarkten leeggekocht worden op het gebied van wc-papier en lang houdbare producten, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd, leveringen aan de horeca zijn stopgezet en bedrijfslunches niet meer verzorgd kunnen...

Zuivelprijs zal flink dalen door coronacrisis

Zuivelprijs zal flink dalen door coronacrisis

Melkveehouders krijgen het zwaar te verduren door de Covid-19-pandemie, waarschuwen economen van Rabobank. De bank verwacht dat de zuivelketen tot ver in 2021 geraakt zal worden door de crisis. Vooral de export zal flink lager uitvallen. Het gaat nu nog goed met zuivelbedrijven. Hamstergedrag van consumenten heeft voor een piek gezorgd in de vraag...