De fabriek van Mars in het Brabantse Veghel wordt tot dinsdag deels stilgelegd in verband met het coronavirus. De productielijnen worden aangepast zodat werknemers er veiliger kunnen werken. Het is noodzaak: het virus is al bij werknemers vastgesteld en het ziekteverzuim loopt op.

Het coronavirus slaat hard toe in brabant, en ook op de werkvloer van de Brabantse chocoladefabriek van Mars steeg het aantal zieken. Medewerkers in de voedingsmiddelensector werken gewoon door, en het is aan een productielijn niet altijd mogelijk om voldoende afstand te houden, zo legt directeur Corprate Affairs Roel Govers uit aan Brabants Dagblad. Diverse productielijnen van de fabriek worden tot dinsdag stilgelegd om maatregelen te nemen die de verspreiding van het virus onder werknemers moet tegengaan. De lijnen worden aangepast zodat er bijvoorbeeld meer afstand gehouden kan worden. Ook worden de ploegen aangepast en wordt de werkomgeving vaker schoongemaakt.

Het stilleggen van de productie kost Mars miljoenen, maar het is noodzaak. Gebeurt er niets, dan kan het ziekteverzuim te groot worden en de fabriek helemaal stilvallen. Op deze locatie werken meer dan duizend mensen, die jaarlijks 8,5 miljard repen en snoepjes maken voor merken als Mars, Twix en Snickers.

Bron: Brabants Dagblad

Altijd op de hoogte blijven?