Mars UK verkleint zakjes Maltesers

Behalve Toblerone kampt ook Mars in Groot-Brittannië met de gestegen chocoladeprijzen. De chocoladeproducent heeft ervoor gekozen de zakjes Maltesers kleiner te maken.

Zat er eerst 121 gram in een zakje Maltesers, nu heeft Mars dat teruggebracht tot 103 gram; een vermindering met 15 procent. Dat meldt Foodlog.

“Net als andere chocoladeproducenten, zien we dat prijs van de ingrediënten stijgt”, verklaart Mars in de Britse krant Metro.

“Daarom hebben we ervoor gekozen om het gewicht van een aantal van onze producten te verminderen.”

Toblerone had eerder gekozen voor een andere oplossing. De vorm van de kenmerkende driehoekige reep werd wat aangepast, met minder driehoeken, waardoor minder chocolade nodig was. Dat kwam de producent op een storm aan kritiek te staan.

Veelgebruikte methode

Verkleining van verpakkingen of van de producten is een veelgebruikte methode om gestegen grondstofprijzen te compenseren. EVMI schreef daar in 2011 al over. Ook toen pikten consumenten die al dan niet openlijke prijsstijgingen niet. Zij ageerden er tegen op social media. Onbekend is of het toen voor de fabrikanten leidde tot noemenswaardige verkoopdalingen.

Overigens meldt Tesco in het Verenigd Koninkrijk dat zij de consumentenprijs van de Maltesers overeenkomstig de gewichtsvermindering omlaag heeft gebracht; van 1,82 Engelse pond naar 1,50.

Lees ook:

Lees ook
Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s gaat samenwerken met Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. De ijsfabrikant wil dat de chocolade die in de producten verwerkt wordt volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en moderne slavernij.

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Plastic Pact NL heeft een nieuwe operationeel directeur. Sinds 1 juli vervult Carlijn Röell deze rol. Samen met de aangesloten bedrijven en organisaties gaat zij zich inzetten voor het sluiten van de kringloop van plastic verpakkingen en eenmalige plastic producten in Nederland.