Mars waarschuwt op snoepautomaat

1 december 2016

Mars gaat komend jaar gezondheidsstickers plakken op snoepautomaten die op middelbare scholen en MBO’s staan. De sticker geeft aan hoeveel calorieën een product bevat. Ook wordt een inschatting gegeven hoeveel minuten je moet fietsen om deze calorieën weer te verbranden.

Dat meldt het AD. Volgens Mars-directeur Jack Tabbers passen de Mars-producten (zoals Mars, Snickers, Twix en M&M's) binnen een gezonde levensstijl, als ze met mate worden geconsumeerd. “Transparante informatie helpt jongeren daarbij.”

Mars is samen met andere partijen ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2016-2017. Dit programma is gericht op het verbeteren van het voedingsaanbod op scholen, zodat jongeren een gezonde levensstijl kunnen kiezen.

'Goede stap'

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid noemt het in een reactie een goede stap. “Tegelijk praten we verder, ook met snoepfabrikanten, om ook gezonde spullen in de automaat te krijgen. Er moet voldoende aanbod zijn, zodat kinderen een goede keuze kunnen maken." Hij ziet het liefst dat snoep in de automaten helemaal wordt vervangen door snackfruit als tomaatjes en paprikaatjes.

Het RIVM heeft becijferd dat op bijna alle 361 middelbare scholen en 88 mbo's wel een automaat te vinden is, meldt RTL-nieuws. De sticker komt alleen op automaten op middelbare en MBO-scholen. Op basisscholen verkoopt Mars al geen producten, omdat het bedrijf volgens de regels geen marketingactiviteiten uitvoert, gericht op kinderen jonger dan twaalf jaar.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?