McCain Foods neemt Scelta Products over

15 september 2022 Redactie Food

McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee investeert McCain in haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks. De overname is afgelopen week officieel afgesloten.

Het hoofdkantoor van Scelta Products is gevestigd in Kruiningen. Het bedrijf staat al meer dan 22 jaar aan de basis van innovatie in de industrie van diepgevroren plantaardige snacks. Onder sterk leiderschap is Scelta Products uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat foodservice- en retailklanten over de hele wereld bedient. McCain wil blijven investeren en met deze overname groeien om capaciteit toe te kunnen voegen aan zijn Europese productie- en verkoopteams.

“Het managementteam en de Raad van Bestuur van McCain zijn heel blij het Scelta Products-team te verwelkomen bij de McCain-familie,” aldus Erwin Pardon, Regional President, Continental Europe, MENA en Lutosa bij McCain Foods. “Er zijn veel groeimogelijkheden voor de productie van diepgevroren hapjes en snacks in Europa, Groot-Brittannië en op de wereldwijde markt. De capaciteitsbeperkingen waarmee Europa op dit moment wordt geconfronteerd hielden ons groeipotentieel tegen. Met de overname van Scelta Products kunnen we deze beperkingen doorbreken.”

Europese businessunit

Met de overname richt McCain Foods een geïntegreerde Europese businessunit voor hapjes en snacks op. Deze businessunit zal de Benelux-markt bedienen onder de merken van Van Geloven (dochter van McCain Foods) vanuit het huidige team van Van Geloven. Via het Europese en internationaal verkoopnetwerk van McCain wordt een internationaal hapjes- en snackassortiment verkocht als McCain Foods.

Gezamenlijke historie

McCain en Scelta Products zijn al 13 jaar zakenpartners, hebben een gemeenschappelijke klantenbasis en delen als familiebedrijven dezelfde normen en waarden. In de loop van komend jaar gaat Scelta Products als naam over in McCain. De productiefaciliteiten van Scelta Products in Kruiningen en Yerseke en de fabriek in aanbouw in Rilland worden geïntegreerd in het productienetwerk van McCain. Hierdoor wordt een grotere productiecapaciteit gecreëerd om de wereldwijde groei van diepgevroren snackproducten op de Europese en internationale markt te versnellen. Scelta Mushrooms, medeoprichter van Scelta Products en al meer dan 20 jaar het verkoopkantoor voor de internationale markt, zal zich uitsluitend gaan richten op haar champignons-activiteiten.   

Altijd op de hoogte blijven?