McDonald’s: Onze kaas is wél kaas

29 augustus 2008

AMSTERDAM - McDonald’s noemt de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over analoogkaas misleidend. 'Onze kaas is wel degelijk een zuivelproduct en reguliere kaas.'

In de uitzending werd het fastfoodconcern zelf beschuldigd van misleiding, omdat het concern bij zijn cheeseburgers analoogkaas zou gebruiken.

McDonald’s ontkent plantaardige olie te gebruiken om melkbestanddelen te vervangen. ‘De uitzending van de Keuringsdienst van Waarde is misleidend omdat de gebruikte plakjes cheddarkaas wel degelijk een zuivelproduct zijn, zegt het concern.

Voor goed smelten
'Het is reguliere kaas waaraan melkbestanddelen, zout en kleurstoffen zijn toegevoegd en geen plantaardige olie zoals werd aangegeven. Kleurstoffen zijn toegevoegd in de vorm van caroteen (0,05 %) en paprika (0,04 %). Dit om de kaaskleur op niveau te houden. Deze toevoegingen worden gedaan ten behoeve van smaak, kwaliteit en om ervoor te zorgen dat de kaas goed smelt als het op de hete burger ligt', aldus het concern in een verklaring.

McDonald's vervolgt: 'Volgens het Landbouwkwaliteitsbesluit Zuivelproducten en het Warenwetbesluit Zuivel, voldoen de kaasplakken van McDonald's daarmee volledig aan de criteria voor kaas. Dit dus in tegenstelling tot de zogenaamde analoge kaas, die geen kaas mag worden genoemd.'

Het concern beraadt zich nog om de consument specifieker over de kaas in de cheeseburger te informeren.

Lees ook:
VWA: nepkaas niet apart declareren (28 augustus 2008) 

AH en Coop verkopen nepkaas (27 augustus 2008)

'AH-pizza's bevatten 100 procent kaas' (27 augustus 2008)

Imitatiekaas mag geen 'kaas' heten (8 december 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over kaas

Alle berichten over McDonald's

Altijd op de hoogte blijven?