McDrive 25 jaar in Nederland

AMSTERDAM - De McDrive in Nederland bestaat 25 jaar. Jo Sempels, algemeen directeur van McDonald’s Nederland, gaf daarom een dinercheque voor 25 personen aan de 690 miljoenste bezoeker van de McDrive.

McDonald’s opende in 1987 de eerste McDrive in Necerland, in Huis ter Heide. In de VS was de McDrive toen al 12 jaar een succes. Ook in Nederland sloeg het ‘drive-in restaurant’ direct aan. In 1997, 10 jaar later, had Nederland al 86 restaurants met een McDrive.

Vandaag (25 september) opent de 145ste McDrive de deuren in Geldrop. Het aantal McDrives zal de komende jaren nog verder worden uitgebreid.

Volgens McDonald’s doet de McDrive tegenwoordig nog het meest denken aan een pitstop, alleen al om klanten zo snel mogelijk hun bestelling te leveren.

Sempels deelde vanochtend aan mevrouw Huiman, de 690 miljoenste bezoeker van de McDrive in Nederland, een speciaal diner voor 25 personen uit. Om het zilveren jubileum te vieren, krijgen alle gasten vandaag een gratis hamburger bij een bestelling van tenminste 1 euro.

Lees ook: