Meatable op Biotech Campus Delft

DSM_Meatable_ondertekening contract_PB

Meatable is een van de bedrijven die zich heeft gevestigd op de Biotech Campus in Delft. Deze campus, een initiatief van DSM, biedt expertise en faciliteiten aan innovatieve startups, scale-ups, bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn op het gebied van industriële biotechnologie. 

De start-up Meatable ontwikkelt vlees dat geproduceerd wordt vanuit één cel, zonder dat er dieren voor geslacht hoeven te worden. De verhuizing komt op een goed moment voor het bedrijf. “De verhuizing naar de Biotech Campus Delft is ontzettend belangrijk voor ons", zegt Krijn de Nood, CEO van Meatable. "Hiermee krijgen we als startup toegang tot de expertise van DSM op het gebied van opschaling, product development en voedselregelgeving. Daarmee komt de realisatie van onze plannen weer een paar flinke stappen dichterbij."

Het doel van de Biotech Campus Delft is om een innovaties op het gebied van biotechnologie te versnellen. Edith Schippers, president DSM Nederlang zegt 'verheugd' te zijn met de komst van Meatable. "Net als DSM houdt Meatable zich bezig met de vraag hoe we in de toekomst onze voedselproductie vorm moeten gaan geven met een groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en gezondheidswensen van consumenten. Deze startup kan nu zijn voordeel halen uit de kennis en expertise die beschikbaar is op de Campus. Door samen te werken met kleine innovatieve biotech bedrijven zoals Meatable, komen we sneller tot innovatieve oplossingen die essentieel zijn voor de ontwikkeling naar een duurzame ‘bio-based’ toekomst.”

Lees ook
DSM neemt vitamineproducent Aland over

DSM neemt vitamineproducent Aland over

DSM heeft de producent van vitamine C Aland uit Hong Kong overgenomen. In april kondigde DSM al aan over de acquisitie te onderhandelen. De overname versterkt de positie van DSM in de productie van vitamine C, aldus DSM. Aland is gevestigd in Hong Kong, maar produceert vitamine C in China. DSM verwacht de overname in 6 tot 9 maanden af te ronden. Aland...

DSM wil Chinese vitamineproducent Aland kopen

DSM wil Chinese vitamineproducent Aland kopen

HEERLEN - DSM is in gesprek met Aland Nutraceutical Holding (Aland) over de overname van het bedrijf. Aland produceert vitamine C. Dat heeft DSM bekendgemaakt. De onderneming spreekt van een relatief kleine overname, die de positie van DSM in vitamine C verder versterkt. De overname van Aland zou bovendien de footprint van DSM verbeteren, omdat de bestaande...