Meatless farm komt naar Nederland

Beeld: Meatless farm

Meatless farm, een producent van vleesvervangers, gaat zijn producten ook in Nederland verkopen. Het bedrijf verkoopt al producten in Engeland, maar breidt uit naar andere delen van de wereld.

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is Meatless Farm naar eigen zeggen het snelst groeiende plant-based merk. Het breidt nu de verkoop dus uit naar de Verenigde Staten, verschillende Aziatische en Europese landen, beginnend met Nederland. De producten zijn per 1 september voor consumenten beschikbaar via het onlinekanaal van de fabrikant en per 14 september voor de foodservice. Het bedrijf verwacht de distributie dit najaar uit te breiden.

Assortiment

Meatless Farm brengt plantaardige worsten, burgers, kipproducten en gehakt op de markt. Het bedrijf is vooral trots op zijn gehakt: “het is het enige plantaardige gehakt dat qua textuur, look en smaak gelijk is aan echt gehakt. Daarnaast is het ook nog eens glutenvrij (uniek bij plant based gehakt)…”. Het bedrijf wil consumenten die minder vlees willen eten een plantaardig alternatief bieden. Het doel is niet om consumenten vegetariërs te maken, maar om hen te helpen een aantal keer per week minder vlees te eten. Er komt bij de productie namelijk minder CO2 vrij en het bedrijf stelt dat plantaardig eten beter is voor de gezondheid.

Bron: Meatless Farm

Thema's
Lees ook
Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

De populariteit van plantaardige vlees- en visvervangers neemt toe. Daarom organiseert de European Algae Biomass Association (EABA) een serie webinars waar verschillende producenten van vlees- en visvervangers op basis van zeewier en algen aan het woord komen.

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Het was vorig jaar een moment van grote verwarring. Op gezag van een onderzoeksbureau stak de NOS de vlag uit: de markt voor nepvlees was zo booming dat vlees nu toch echt op zijn retour leek. Foodlog ontzenuwde dat nieuws: de vleesconsumptie daalt niet. Later was die versie van de waarheid ook te horen vanuit Wageningen.

Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

Op donderdag 5 maart is de nieuwe fabriek van Rubisco Foods geopend in het Overijsselse Raalte. In de fabriek worden eiwitten en andere ingrediënten gewonnen uit waterlinzen (eendenkroos) en plantaardige reststromen. De nieuwe productielocatie heeft een capaciteit van 1200 kg per uur, en gebruikt grondstoffen van lokale telers en bedrijven. Van...