Meatless farm komt naar Nederland

21 augustus 2020

Beeld: Meatless farm

Meatless farm, een producent van vleesvervangers, gaat zijn producten ook in Nederland verkopen. Het bedrijf verkoopt al producten in Engeland, maar breidt uit naar andere delen van de wereld.

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is Meatless Farm naar eigen zeggen het snelst groeiende plant-based merk. Het breidt nu de verkoop dus uit naar de Verenigde Staten, verschillende Aziatische en Europese landen, beginnend met Nederland. De producten zijn per 1 september voor consumenten beschikbaar via het onlinekanaal van de fabrikant en per 14 september voor de foodservice. Het bedrijf verwacht de distributie dit najaar uit te breiden.

Assortiment

Meatless Farm brengt plantaardige worsten, burgers, kipproducten en gehakt op de markt. Het bedrijf is vooral trots op zijn gehakt: “het is het enige plantaardige gehakt dat qua textuur, look en smaak gelijk is aan echt gehakt. Daarnaast is het ook nog eens glutenvrij (uniek bij plant based gehakt)…”. Het bedrijf wil consumenten die minder vlees willen eten een plantaardig alternatief bieden. Het doel is niet om consumenten vegetariërs te maken, maar om hen te helpen een aantal keer per week minder vlees te eten. Er komt bij de productie namelijk minder CO2 vrij en het bedrijf stelt dat plantaardig eten beter is voor de gezondheid.

Bron: Meatless Farm

Altijd op de hoogte blijven?